Thaisa is voor VSO dagelijks in de weer met tablets om het onderwijs in Malawi te verbeteren. Sinds maart 2017 zet ze zich in voor het Unlocking Talent program. Voor ons schetste ze een dag uit haar leven daar, lees het hier.

VSO Actueel

Specialistische afdelingen en wachthuizen redden levens

De moeder-kindsterfte in Ethiopië is enorm hoog. Dat moet anders. VSO traint personeel en zet wachthuizen en specialistische afdelingen op voor neonatale zorg. Met succes.

De dag van... VSO'er Elles

Trainingen geven, meegaan naar een gender café meeting, logeren bij een lokale familie voor een onderzoek. Geen dag is hetzelfde voor Elles Blanken, VSO-projectadviseur. Lees hoe een 'normale dag ' uit haar leven in Cambodja verloopt.

Guus Eskens nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Hij is gepokt en gemazeld in de wereld van ontwikkelingssamenwerking. En vanaf juli 2017 is hij onze nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Maak kennis met Guus Eskens.

Bedrijvige jeugd in Bangladesh

Jongeren aan het werk krijgen: dat is een flinke uitdaging in Bangladesh, een land met veel jeugdwerkloosheid. VSO biedt jongens en meiden de kans om zich te ontwikkelen en een beroep te leren.

'BEDRIJFSLEVEN, DEEL JE KENNIS IN AFRIKA!'

VSO Nederland directeur, Pepijn van Dijk, was te gast bij BNR Zakendoen. Hij sprak hier...
Thaisa Fiering Malawi onderwijs tabletonderwijs Afrika vacatures

‘De kinderen presteren 45 procent beter’

Meer bereiken met digitalisering: dat kan ook in Malawi, een van de armste landen ter wereld. Door een innovatief en ambitieus samenwerkingsproject leren kinderen basisvaardigheden via apps en tablets.

Jongeren in Tanzania hebben een toekomst

Stel je voor: je weet op je zestiende al dat je later geen werk vindt. Waarom zou je dan nog naar school gaan? Jongeren in Tanzania vragen zich dat dagelijks af. Overleven is vaak hun enige doel. Docent Ostan (38) nam daar geen genoegen...
Oeganda

“Wij weten van aanpakken!” Christine Atoo

Het toekomstbeeld voor boerin Christine ziet er heel anders uit nu zij deelneemt aan het YELG project. Haar oogst is bijna verdubbeld, ze heeft eten voor haar gezin en kan lezen en schrijven.

Tanzaniaanse jongeren werken aan hun toekomst

Klaar met studeren en dan? Op zoek naar je eerste baan, je eerste salaris, werken aan je carrière. Voor jongeren in Tanzania is dat niet zo vanzelfsprekend. Ze volgen geen, of slecht, onderwijs. VSO’er Herman van den Broek geeft deze...

Campagne: ‘Geef ze thuis een toekomst’

Terwijl Den Haag probeert het eens te worden over oplossingen voor acute...

‘Zo kan ik bijdragen én actief blijven’

Karin las tijdens het solliciteren onze oproep voor event coördinator. Ze organiseerde...
Kennis ontwikkelt, kennis helpt, VSO Nederland, Afrika, Azië, werken buitenland, tegen armoede, Petra van der Spek, Rwanda, Onderwijs

Meet VSO 13 september - Onderwijs

Werk jij in het (basis)onderwijs bijvoorbeeld als leerkracht, onderwijskundige of schoolhoofd én wil je het onderwijs in ontwikkelingslanden verbeteren? Kom naar onze informatiebijeenkomst en we vertellen je graag alles.

Pagina's