Elke dag zet VSO zich in om mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te bieden. Dat is en blijft belangrijk. Maar laten we niet vergeten dat er de afgelopen jaren enorm veel is bereikt.

VSO Actueel

Van moderne slaaf tot kostwinner: een succesvolle aanpak in India

Ons Aaghaaz-project helpt slachtoffers van vrouwenhandel in India een beter leven op te bouwen. En dat werkt. Er zijn nu 1.000 vrouwen geholpen, 70% heeft een baan.

Mooie resultaten dankzij de tomeloze inzet van veel mooie mensen

De afgelopen twaalf maanden waren bijzonder. We zijn trots op onze resultaten, op het werk van onze vakdeskundigen en op de duizenden mensen in Afrika en Azië die zich hebben weten te ontworstelen aan de greep van armoede. In dit verslag...
Unlocking talent programma van VSO in Malawi tabletonderwijs

VSO-partner onebillion genomineerd voor Global Learning XPRIZE

Wie heeft de beste software om kinderen in ontwikkelingslanden te leren lezen, schrijven en rekenen? Om die vraag draait het in de strijd om de Global Learning XPRIZE. VSO-partner onebillion is doorgedrongen tot de halve finale.
VSO arts Nanda Blansjaar deelt haar kennis met lokale collega's in Ethiopië

5 minuten met Nanda Blansjaar, VSO-arts in Ethiopië

Nanda, VSO-arts, deelt haar kennis in Ethiopië. Wat bracht haar daar? Welke uitdagingen...

Blog Dirkje Visser: Meehelpen aan beter kleuteronderwijs in Rwanda

Onderwijsadviseur Dirkje werkte bijna een jaar aan beter kleuteronderwijs voor álle kinderen. Was dat altijd even makkelijk? Zeker niet. Maar het resultaat mag er zijn! Lees haar blog waarin ze terugblikt.

7 cultuurblunders van uitgezonden VSO'ers

Elke cultuur heeft eigen normen, waarden en gebruiken. We vroegen aan uitgezonden VSO...
Kennis ontwikkelt, kennis helpt, VSO Nederland, Afrika, Azië, werken buitenland, tegen armoede, Petra van der Spek, Rwanda, Onderwijs

Meet VSO 13 september - Onderwijs

Werk jij in het (basis)onderwijs bijvoorbeeld als leerkracht, onderwijskundige of schoolhoofd én wil je het onderwijs in ontwikkelingslanden verbeteren? Kom naar onze informatiebijeenkomst en we vertellen je graag alles.

Clarice had the time of her life!

Clarice deelde voor VSO haar kennis in Zanzibar, Tanzania met als doel de jeugdwerkeloosheid te verminderen en jongeren te helpen om een betere toekomst thuis op te bouwen. Deze uitzending was één van de vele succesvolle samenwerkingen...

De dag van... VSO'er Thaisa

Thaisa is voor VSO dagelijks in de weer met tablets om het onderwijs in Malawi te verbeteren. Sinds maart 2017 zet ze zich in voor het Unlocking Talent program. Voor ons schetste ze een dag uit haar leven daar, lees het hier.

Specialistische afdelingen en wachthuizen redden levens

De moeder-kindsterfte in Ethiopië is enorm hoog. Dat moet anders. VSO traint personeel...

De dag van... VSO'er Elles

Trainingen geven, meegaan naar een gender café meeting, logeren bij een lokale familie voor een onderzoek. Geen dag is hetzelfde voor Elles Blanken, VSO-projectadviseur. Lees hoe een 'normale dag ' uit haar leven in Cambodja verloopt.

Guus Eskens nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Hij is gepokt en gemazeld in de wereld van ontwikkelingssamenwerking. En vanaf juli 2017 is hij onze nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Maak kennis met Guus Eskens.

Pagina's