Blog Gerieke - gelukkig nieuwjaar

13 januari 2017

Met een nul het nieuwe jaar in

Want er zijn in december nul baby’tjes gestorven! Daar zijn we met z’n allen ontzettend trots op en het belooft veel goeds voor 2017. Waar ik ook erg trots op ben, is de tweeling die in december is geboren. Beide kindjes wogen maar 900 gram. Maar dankzij de juiste medische zorg hebben we ze gezond en wel op de wereld kunnen brengen. Zo konden de twee samen met hun familie thuis kerst en oud en nieuw vieren. Het gaat nu heel goed met ze, inmiddels zijn ze 1,5 kilogram.

Nieuwe aanwinsten

In december gebeurde er nog veel meer. Patty is in Gulu aangekomen. Zij is een oud-collega uit Nederland en komt mij en mijn lokale collega’s in het ziekenhuis een maandje bijstaan. Heel fijn om weer een Nederlands maatje in de buurt te hebben. Ook ben ik verhuisd. In mijn nieuwe paleis krijg ik gezelschap van mijn nieuwe huisgenoot: een heel lief hondje genaamd Manu.

Enthousiaste Oegandezen

Ik heb het jaar dus goed afgesloten en daarom extra genoten van oud en nieuw. Oegandezen worden helemaal wild als ze vuurwerk zien. Ook zijn ze ontzettend enthousiast met nieuwjaarswensen. Ze zeggen tegen iedereen ‘happy new year’, maakt niet uit of ze iemand wel of niet kennen. Het schijnt dat ze dat nog tot eind februari doen. Ik weet niet of ik het zo lang ga volhouden.

De tijd vliegt

2016 is voorbijgevlogen. Ook mijn tijd in Oeganda ging en gaat nog steeds ontzettend snel. Wist je dat ik in de vijf maanden dat ik hier zit ruim 200 baby’tjes gezien heb, met 10 vaste verpleegkundigen van de afdeling samengewerkt heb en met meer dan 5 artsen en 20 arts-assistenten opgelopen heb?!

gerieke_blog_4.jpgIk hoop in 2017 natuurlijk nog veel meer kindjes en collega’s in het ziekenhuis te kunnen helpen. Met frisse moed ga ik het nieuwe jaar in. Ik ben erg benieuwd wat het mij gaat brengen.

Ik wens iedereen een heel mooi nieuw jaar toe en hoop dat er op veel plekken in de wereld ook dit jaar een lichtje mag schijnen en liefde uitgedeeld mag worden.

Ga ook

VSO zoekt meer professionals zoals Gerieke. Verloskundigen, tropenartsen en gynaecologen die net als Gerieke de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden willen verbeteren. Ga ook >

Of steun financieel zodat professionals als Gerieke hun kennis kunnen delen.