Er is al veel veranderd

Sinds mijn komst in het Gulu Referral Hospital is er veel veranderd op de afdeling. Het voeden van baby’s verloopt beter. De verpleegkundigen zien het sneller als er iets mis is met een baby en ook het toedienen van medicijnen gaat veel zorgvuldiger, dankzij heldere afspraken. 

Ook ben ik mijn collega’s veel beter gaan begrijpen. En zij mij. Het zijn echte doorzetters, die onder zeer moeilijke omstandigheden hard werken aan de verbetering van de situatie van de baby’s. Ze leren graag en steken veel op. En ik leer weer van hen. De westerse werkwijze kun je niet één op één kopiëren hier in Gulu. Je hebt elkaar hard nodig.

Investeer in zelfstandigheid en zelfredzaamheid 

Het delen van kennis legt de basis voor een blijvende verandering. Dát is de VSO-aanpak. Zo tillen mijn collega’s zichzelf én de gezondheidszorg naar een hoger plan. Jouw bijdrage is hiervoor noodzakelijk. Want zonder jouw bijdrage kunnen VSO-deskundigen zoals ik niet gaan. 

Gééf - om een einde te maken aan babysterfte 

Draag bij aan een positieve verandering die mensen in Afrika en Azië bevrijdt van armoede. Blijvend. Al voor € 10,- kan ik een dag mijn collega’s verder helpen. En zo de babysterfte stoppen. Kan ik op jou rekenen?

Heel veel dank! Gerieke Zandberg


Focus op bestaanszekerheid

Een verpleegkundige leerde van Gerieke hoe ze babylevens kan redden: ‘Tijdens mijn opleiding leerde ik alles uit boeken, ik oefende nooit in de praktijk’, vertelt Betty. ‘Nu oefenen mijn collega’s en ik samen met Gerieke op de babydummy die de voorganger van Gerieke had meegenomen. Dankzij VSO en Gerieke hebben de kindjes in ons ziekenhuis een grotere overlevingskans. Daarvoor ben ik VSO en de donateurs erg dankbaar.’

Hij heet Rubanga Kene Innocent

'Ik was pas zeven maanden zwanger toen de weeën begonnen. Ik moest met spoed naar het ziekenhuis. Ruim een uur achterop de brommer, met ondraaglijke pijn. De bevalling verliep niet goed. Het duurde te lang, mijn kindje moest gehaald worden met een keizersnede. Gelukkig wisten de mensen hoe ze mijn kindje op de wereld moesten zetten. Ook na de bevalling was ik in goede handen, mede door de kennis van Gerieke.' 


De VSO-aanpak

Kennis delen ontketent een blijvende verandering

VSO strijdt voor een wereld zonder armoede. En doet dat met inzet van vakdeskundigen. Van mens tot mens. Niet op afstand, maar midden in het echte leven dáár. VSO-vakexperts zoals Gerieke staan naast en achter hun lokale collega’s. En delen met hen, tegen een lokaal salaris, hun kennis. Zo werken ze samen aan een beter leven nu. En aan een beter leven straks, voor hun kinderen en kleinkinderen. Ze inspireren, stimuleren, geven mogelijkheden. Ze delen hun deskundigheid. Enthousiast en vol overgave. Om zo hun weerbaarheid te vergroten en een blijvende verandering te ontketenen. In de levens van mensen, in gemeenschappen en zelfs landen.

Laat VSO-vakdeskundigen zoals Gerieke hun kennis delen

 

Volg Gerieke 6 weken lang

Week 1


Week 4

 

 

 

Week 2


Week 5