BELANGRIJKE MEDEDELING

De #HimalayaChallenge2022 verplaatst naar het najaar van 2022.

Helaas hebben we moeten besluiten de Himalaya Challenge uit te stellen. Vanwege het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om de reis te maken. De veiligheid en het welzijn van onze gemeenschappen en onze deelnemers staat bij ons voorop, daarom hebben we besloten om de challenge uit te stellen naar een later moment. We willen pas reizen als dit weer mogelijk en veilig is voor iedereen.

Dit geeft ons de mogelijkheid elkaar voorafgaand aan de reis nog beter te leren kennen en ook fysiek samen te komen.

Wil je dit najaar nog aansluiten? Stuur dan een mail naar info@vso.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst Himalaya Challenge 2022’.


Klim mee; op naar een betere toekomst!  

Na succesvolle edities van onze trekking challenge reizen naar Mount Meru, Tanzaniain 2020 en de Himalaya Trekking naar  Nepal in 2016 is het nu eindelijk weer zover: een reis voor de toekomst!  Een toekomst waarin jij samen met 19 andere avonturiers het avontuur van je leven aangaat en jullie een blijvende verandering voor duizenden meisjes mogelijk maken.  
 
Laat je inspireren door de aftermovie van de reis in 2016!  Ben jij er al klaar voor?  

Meer meisjes naar school

Deze challenge staat in het teken van meisjes. Meisjes over de hele wereld die niet naar school kunnen of mogen. 
Vanwege extreme armoede, een handicap, gewapende conflicten of omdat zij als kind uitgehuwelijkt zijn en niet als volwaardig worden aangezien door hun man en schoonfamilie. 

En soms is de reden simpelweg dat er geen middelen zijn om schoon en verzorgd naar school te gaan.    

We klimmen voor onderwijs. Om onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. Onderwijs voor meisjes als Pratibha. 

Prathiba is 12 en woont in Baijanath Palika in het Banke district . Toen Pratibha 7 jaar was ging ze naar school, ze had plezier in leren en wilde verpleegkundige worden.  Haar vader had niet altijd werk maar wel de enige kostwinner. Haar moeder was druk met de verzorging van Pratibha’s broer die een fysieke handicap heeft, het huishouden en de zorg voor beide kinderen.  Haar ouders konden het geld voor boeken, een uniform en schriften niet meer opbrengen. Daarop nam haar vader een besluit: Prathiba moet stoppen met school en meewerken in het huishouden. 

In veel landen is het de harde realiteit dat onderwijs voor meisjes niet is weggelegd. Omdat ze als minderwaardig worden gezien en ontwikkeling voor hen onbelangrijk zou zijn.  Ze worden aan het werk gezet. Thuis of elders. Allemaal om hun familie te onderhouden.   

Dat kan en moet anders.   

Pratibha ’s ouders zijn benaderd door Nepaleense VSO vrijwilligers. Tijdens verschillende ontmoetingen is hen verteld over het belang van onderwijs en welk positief effect dit heeft op het leven van meisjes en hun dochter. Pratibha’s ouders besloten haar gelukkig weer in te schrijven op school.  Prathiba heeft nu een Big Sister, een mentor. Haar Big Sister helpt haar leerachterstand in te halen en begeleid haar en haar ouders bij vragen. Zo krijgt Prathiba na vier jaar de kans om voor zichzelf een betere toekomst op te bouwen en doorbreekt ze de cirkel van armoede waarin haar moeder en oma gevangen zaten. 

Prathiba wil nog altijd verpleegkundige worden en kan dat nu ook. Lees hier het hele verhaal van Pratibha.

De uitdaging

Jij spant je met deze challenge in om een sponsorbedrag van €5.000,- op te halen om onderwijs voor meisjes wereldwijd mogelijk te maken. Voor meisjes zoals Pratibha. Voor meisjes die niet (meer) naar school kunnen of mogen.  

Vele challengers gingen je voor en haalden met succes hun sponsordoel, wil je weten hoe? Kijk hier naar hun actiepagina. 

In het kort:   

Wij nemen je mee in de wereld van VSO. Vanaf je aanmelding maak jij deel uit van een team avonturiers, beklimmen we samen deze berg én bezoeken we een bijzonder project in Nepal. Jij kunt met eigen ogen ervaren hoe het leven er in Nepal uitziet en welk verschil jij met jouw opgehaalde sponsorbedrag maakt!     

  • Bestemming: Nepal
  • Groepsreis, 20 personen
  • Een waanzinnig avontuur, off-the-beaten-track
  • Reis:  Een meerdaagse trekking gevolgd door een projectbezoek in het najaar ’22,
    * uiteraard werken we met het oog op de coronapandemie ook een alternatief scenario uit op een later moment.
  • Op te halen sponsorbedrag: €5.000 p.p. – wij helpen je op weg!
  • Deelname eigen kosten (vlucht, verblijf)
  • Uiteraard staan wij jou met raad en daad bij. Van oefenwandeltochten tot aan de sponsoropdracht: we are there for you!

Aanmelden voor informatie!

Ben je geïnteresseerd? Heb je vragen? Kom dan naar één van onze info-meetups! Met veel plezier vertel ik je alle ins en outs over deze unieke challenge.  We geven je een inkijkje in het project dat we gaan bezoeken, je leert VSO beter kennen en je kunt al je vragen stellen. Ben jij er al klaar voor? Dan kun je dan natuurlijk ook meteen aanmelden!   

Informatieavonden:  

Kennismaken met VSO, andere deelnemers en meer horen over het ENGAGE project, de sponsortopdracht en de reis de reis naar Nepal? Dat kan tijdens onze informatieavonden. Nieuwe data volgen binnenkort.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende informatieavond plaatsvindt? Heb je al eerder vragen of wil je graag een korte telefonische kennismaking? Stuur dan gerust een mailtje naar info@vso.nl t.a.v. Elza Kanters.

Houd ook onze socials in de gaten voor meer informatie over de #HimalayaChallenge2022 en andere VSO projecten.

Elza Kanters, reisleider Himalaya Challenge