Kilimanjaro - Mount Meru Challenge 2020

Klim mee tegen armoede!

Van 14 t/m 24 maart 2020 gaan 20 kanjers samen de hoogte in! Ga met ons mee, via de voet van de Kilimanjaro door naar de top van Mount Meru in het prachtige Tanzania. Ben jij een van deze kanjers? Lees dan snel verder!

Waar, wanneer en waarom?

 • Van 14 tot en met 24 maart 2020
 • Klim naar 4.566 meter hoogte via de voet van de Kilimanjaro naar de top van Mount Meru
 • Uitdagend maar toegankelijk
 • Voor een mooie toekomst voor 650 kansarme gezinnen in Tanzania
 • Projectbezoek in Tanzania is onderdeel van het programma
 • Je wordt begeleid vanuit VSO
 • Aanmelden kan tot 1 oktober (vol = vol)

Uitdagend, maar toegankelijk

De top van Mount Meru ligt op 4.566 meter hoogte (5de berg van Afrika) en biedt een prachtig uitzicht over haar ‘grote zus’; de wereldberoemde Kilimanjaro. Mount Meru is een uitdagende klim, net wat moeilijker dan de Kilimanjaro. Maar is dan ook een stuk minder toeristisch, wat de ervaring van het klimmen heel bijzonder maakt. De top bereiken we in 6 dagen, en we slapen op vast ingerichte bivakpunten op de berg. Gedurende de hele reis wordt de groep begeleid door professionele Mount Meru-klimmers en gidsen. Ook voor eten, drinken en je bagage wordt gezorgd.
 

650 redenen om mee te doen!

We gaan niet zomaar de berg op. Jouw deelname aan de challenge zorgt ervoor dat 650 gezinnen een mooie en gezonde toekomst tegemoet zien, en schoolprestaties verbeteren.

Jouw challenge wordt gekoppeld aan een persoonlijke sponsor-opdracht. We vragen elke deelnemer om zich in te zetten voor een geweldig VSO-project dat 650 kansarme gezinnen in de regio van Kamachumu, Noord-Tanzania, ondersteunt. Ondervoeding is een groot probleem in Tanzania, vooral onder vrouwen en kinderen. Het gevolg is dat kinderen al van kleins af aan niet goed groeien en allerlei achterstanden oplopen. Zij presteren vaak niet goed op school en later in hun leven. Daarom investeren we binnen dit project in voedselzekerheid voor de meest kansarme gezinnen van de gemeenschap in Kamachumu. Het is een kwestie van gezond verstand. Tijdens de reis zie je met eigen ogen welke impact jouw bijdrage oplevert.  
 

Jouw sponsor-opdracht

Meedoen aan deze challenge betekent dat je de komende maanden helemaal onderdompelt in deze unieke ervaring. Je traint niet alleen om de Mount Meru te beklimmen, sponsorgeld ophalen is ook onderdeel van de challenge. We hebben 3 sponsor-pakketten waar jij uit kunt kiezen:

  • Pakket 1: Je haalt een eenmalig sponsorbedrag binnen van €5.000

  • Pakket 2: Je haalt een sponsorbedrag binnen van €2.500, en zorgt voor 15 structurele donateurs* 

  • Pakket 3: Je zorgt voor 30 structurele donateurs

  • *een structureel donateur is iemand die VSO tot wederopzegging maandelijks met een vaste bijdrage ondersteunt

  Hoe bepaal je welk pakket het best bij je past? Wij adviseren je graag!

  “Ik zag vooraf als een berg op tegen het binnenhalen van sponsors. Zouden mensen wel doneren? Uiteindelijk viel het reuze mee, en heb ik er echt een goed gevoel over. Het fondsenwerven was gewoon leuk om te doen, en ik heb vaak om mezelf en mijn ludieke acties moeten lachen.”
  - Leony De Vries, Deelnemer Kilimanjaro VSO Randstad Challenge

  Buiten je sponsor-opdracht vragen we ook een stuk eigen bijdrage. Naast de kosten voor de vlucht naar Tanzania (reken op ca. €800), je uitrusting en het afsluiten van je (reis)verzekering, vragen we je nog een vrijwillige extra bijdrage te doen van €500 om de kosten voor het projectbezoek te dekken. Wil je niet mee op projectbezoek? Dan vervalt deze vrijwillige eigen bijdrage natuurlijk.

  Alle basiskosten van eten, drinken en overnachtingen gedurende de zes dagen op de berg, zijn gedekt.  
   

  Training en ondersteuning

  In de maanden voorafgaand aan de challenge word je begeleid om jouw challenge tot een groot succes te maken. We hebben daarvoor een team van 5 vrijwillige VSO fondsenwervingsspecialisten die je helpen bij het vinden van sponsors. Zij staan je bij met tips, raad, pep-talks en alles wat jij nodig hebt om je doel te bereiken! Daarnaast biedt VSO je een online pagina waar jij je sponsors werft en updates plaats vóór, tijdens en na de tocht! Zo laat je jouw sponsors zien wát jij met hun steun allemaal bereikt!

  Als voorbereiding op de fysieke klim ontvang je een beknopt trainingsschema en organiseren we twee gezamenlijke wandeldagen. Tijdens deze dagen maken we met de hele groep kennis en zetten er flink de pas in. Ondanks dat de klim best uitdagend is, kan in principe iedereen die fit is meedoen aan deze challenge.
   

  Challenge voorwaarden

  • Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar.
  • Om mee te doen hoef je niet in topconditie te zijn, maar je moet wel fit zijn.
  • Om mee te doen, moet je je snel aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen! Vol = vol.
  • Als je je aanmeldt, krijg je een contract van VSO. Daarin staan alle verdere voorwaarden benoemd. 
  • Je moet bereid zijn om actief mee te doen. Aan de training, aan de fondsenwerving en aan de klim. Houd er rekening mee dat het meedoen ook echt wat tijd van je vergt.

  Vragen of gelijk aanmelden?

  Sta jij al te poppelen om je hiervoor aan te melden of heb je nog praktische vragen? Mail dan even met Fernando. Hij staat klaar om je vragen te beantwoorden!

  Deelnemershandboek

  Na jouw aanmelding bellen wij je binnen twee weken om jouw aanmelding verder helemaal rond te maken. Je ontvangt een uitgebreid deelnemershandboek met alle praktische informatie, en een deelnamecontract. Deze zullen we in een persoonlijk gesprek verder met je doornemen.
   

  Informatieavond

  Ben je enthousiast, maar heb je nog niet de knoop door kunnen hakken? Op 22 augustus van 19:00-21:00 organiseren we op het kantoor van VSO in Utrecht een informatieavond voor deelnemers en geïnteresseerden waarin we alle vragen beantwoorden. Tijdens de avond bespreken we praktische dingen met elkaar met betrekking tot de voorbereiding van de reis. Ook zal er deze avond een presentatie worden gegeven over het project waar jij je voor inzet.

  Wil je bij deze avond aanwezig zijn? Mail dan naar Fernando (f.vanderbrug@vso.nl) om je aan te melden!


  Wij hebben heel erg veel zin in een geweldig avontuur. En hopen dat jij je aansluit!

   

  Zij gingen je voor

  De vorige editie naar de Himalaya in 2016 was een enorm succes! De deelnemers realiseerden een spectaculaire sponsorbijdrage van meer dan €140.000 voor onderwijs voor meisjes in Nepal. Wil je zien wat de deelnemers toen meemaakten? Bekijk dan dit filmpje!

   Disclaimer:

   • Tot 1 oktober behoudt VSO zich het recht voor om het evenement te annuleren bij te weinig aanmeldingen.
   • De exacte data van de reis kunnen nog veranderen, uiterlijk 1 september worden de definitieve data bepaald. De reis vindt sowieso in maart 2020 plaats.