Online Mentors Mandela Washington Fellowship Programma

Het Mandela Washington Fellowship for Young African Leaders, dat in 2014 van start ging, is het “flagship” van het Young African Leaders Initiative (YALI) van President Obama. Het programma richt zich op Afrikaanse jongeren en biedt Academische opleiding, leiderschapstraining en netwerk mogelijkheden. In 2016 biedt het Fellowship aan 1.000 jonge Afrikanen de mogelijkheid om hun vaardigheden aan te scherpen in het Amerikaanse hoger onderwijs, en professionele ondersteuning na hun terugkeer in eigen land. In Kenia zet VSO zich in voor dit programma en werft online mentors.    

Kennis opdoen in de Verenigde Staten

De  Fellows, die tussen de 25 en 35 jaar oud zijn, hebben zich al bewezen op het gebied van innovatie en positieve verandering binnen hun eigen organisaties, instanties, hun gemeenschap en land.  Gedurende zes weken nemen ze deel aan een academisch en leiderschapsprogramma aan een Amerikaanse Universiteit of College op één van de volgende terreinen: Business and Entrepreneurship, Civic Leadership of Public Management. Na afloop van dit Academische onderdeel, nemen de Fellows deel aan een driedaagse Presidentiële Top in Washington. Daar wordt genetwerkt en zijn er paneldiscussies met Amerikaanse leiders uit de publieke, private en non-profit sectoren. Afgelopen jaar kwamen de Fellows uit alle 49 Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Evenveel vrouwen als mannen deden mee.

Mentoring na terugkeer

Na terugkeer in eigen land, blijven de Fellows werken aan de vaardigheden die zij tijdens de periode in de VS hebben ontwikkeld. Hierbij krijgen ze steun van Amerikaanse ambassades, regionale leiderschapscentra, het YALI netwerk en aangepaste programma’s van aangesloten organisaties waaronder VSO. Door deze ervaring houden Mandela Washington Fellows toegang tot mogelijkheden om zich professioneel te ontwikkelen, te netwerken, zich verder te scholen en financiering te verkrijgen voor hun ideeën, ondernemingen en organisaties.  

vso_werft_mentors_voor_yali_fellows_2.jpg