Randstad

Randstad is één van de grootste en meest toonaangevende HR-dienstverleners ter wereld. Het bedrijf werkt sinds 2004 samen met VSO, onder het motto ‘Imagine what we can do together’. Randstad draagt onder meer bij aan de versterking van de VSO-organisatie, laat medewerkers naar VSO-projecten gaan en recruit flex-werkers voor die projecten.


De samenwerking tussen Randstad en VSO is een perfecte match, omdat Randstad haar kernactiviteiten inzet. Dit komt in alle manieren van samenwerking tot uiting. Werkmaatschappijen van Randstad kunnen specifieke programma’s in ontwikkelingslanden ‘adopteren’. Die programma’s draaien om het creëren van werkgelegenheid, vooral voor jongeren. Dagelijkse praktijk voor Randstad waar ze, naast financiële middelen, haar expertise voor in kan zetten.

Randstad ‘detacheert’ medewerkers bij lokale organisaties in ontwikkelingslanden. Zij gaan daar via VSO aan de slag voor 4 à 6 weken of voor een middellange periode (maximaal 9 maanden). Vaak zetten zij zich met die organisaties in voor eerdergenoemde programma’s voor werkgelegenheid. In de afgelopen jaren zijn meer dan 150 medewerkers van Randstad uitgezonden.

Ondersteuning van de VSO organisatie

VSO is een organisatie die zichzelf ondanks haar beperkte middelen voortdurend wil verbeteren en versterken. Juist omdat VSO en Randstad in de kern vergelijkbare organisaties zijn (beide organisaties plaatsen mensen op een baan) kan Randstad in dit kader veel waarde toevoegen aan de VSO organisatie.

Meerdere Randstad professionals hebben de VSO organisatie pro bono ondersteund, variërend van advies op strategisch gebied tot het uitvoeren van projecten in marketing en communicatie en HR. Ook helpt Randstad actief in het rekruteren van vakdeskundigen voor VSO en staan VSO banen bijvoorbeeld vermeld op Randstad jobboards.

 

 

Voor Randstad is de samenwerking met VSO een manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En het vergroot loyaliteit van medewerkers. Ook potentiële medewerkers vinden Randstad aantrekkelijker. Werken in het buitenland helpt werknemers nuttige competenties en vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld creativiteit, flexibiliteit, ondernemerschap, onafhankelijkheid en improvisatievermogen.

Werk je bij Randstad? Meer informatie over werken via VSO vind je op het intranet.