Werken bij VSO

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van vacatures in Nederland? We delen betaalde en vrijwillige vacatures ook via de e-mailnieuwsbrief.

Werken bij VSO is werken aan een wereld zonder armoede

Op het kantoor van VSO in Utrecht werken we met een team enthousiaste en gemotiveerde medewerkers met hart voor de missie: een wereld zonder armoede. Wij geloven dat mensen zelf de beste aanjagers van samenwerking zijn en dat kennis het krachtigste instrument is. Vooruitgang is alleen mogelijk door samenwerking. Daarom hebben wij uitdagende vacatures, vrijwillige functies en stages voor mensen die kunnen en willen samenwerken, die geloven in onze missie en aanpak en die gaan voor resultaat!

VSO in Nederland is onderdeel van de internationale VSO-organisatie. Je werkt daarom ook samen met internationale VSO-collega’s in Londen en ook waar nodig met de landenkantoren in Afrika en Azië. Omdat we een opereren in een internationaal VSO-netwerk verwachten we dat zowel Nederlands als Engels goed beheerst, al zal het niveau dat vereist is afhangen van de functie waarop je solliciteert. 

Betaalde functies

We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden via CAO Sociaal Werk, een maandelijks opgebouwd individueel keuzebudget wat is opgebouwd uit 18% van het bruto salaris en een persoonlijk opleidingsbudget. Naast het opdoen van kennis en ervaring binnen het netwerk van een internationale organisatie en het bijdragen aan een prachtige maatschappelijke doelstelling bieden wij jou de gelegenheid om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van training en opleiding.

Momenteel staan er geen betaalde functies open.

Vrijwillige functies

Leuk, zinvol en uitdagend. Dat is het vrijwilligerswerk voor VSO in een notendop. Je wisselt kennis uit, doet werkervaring op én draagt bij aan armoedebestrijding in Afrika en Azië. Dat kan vanuit huis, bij VSO op kantoor in Utrecht en tijdens events en campagnes. Je krijgt bij VSO volop de kans om je expertise in te zetten. Je kunt meehelpen bij de selectie van vakdeskundigen, aan de slag als programmamedewerker, tekstschrijver, fotograaf en filmmaker. Of helpen bij het organiseren van evenementen en (online) campagnes. Zo kun je vanuit Nederland ook je steentje bijdragen. 

Momenteel staan er geen vrijwillige functies in Nederland open. Ben je op zoek naar een internationale vacature kijk dan in onze internationale vacaturebank.

"Ik ga elke week met plezier naar het VSO-kantoor. De sfeer is prettig en ik kan lekker mijn ding doen. Collega's weten me te vinden met hun Excel-vragen"

Rob Rietveld (66), kantoorvrijwilliger bij VSO in Utrecht

Meer over VSO

Jan Willem Lackamp Onderwijsadviseur in Rwanda - VSO onderwijsproject

Over VSO

VSO’s visie is een wereld zonder armoede. We bestrijden armoede door het delen van kennis. Met wie we ook samenwerken, we doen dit altijd vanuit onze vier uitgangspunten...

Onze aanpak

VSO gelooft dat het delen van kennis essentieel is in het bestrijden van armoede. Door vakexperts naar ontwikkelingsgebieden te sturen kunnen we daadwerkelijke verandering in gang zetten.

Gerieke zandberg, VSO, Kennis delen, redt levens, Oeganda, Gulu

Onze strategie

Ons doel is dat niemand in armoede achterblijft. Daarvoor hebben wij onszelf een aantal ambiteuze doelen gesteld op basis van de Sustainable Development Goals (SDG's).