Verbeteren van kwaliteit Engels onderwijs

Meer dan 15.000 kinderen in Cambodja hebben hun Engels verbeterd door innovatieve en technologie. Onafhankelijk onderzoek suggereert dat het minstens zo effectief is als privébegeleiding.

Cambodja heeft "Engels leren" geprioriteerd als een krachtige manier om de nationale ontwikkeling te versnellen en meer werkgelegenheid te creëren. Veel leraren en lerarenopleiders worstelen echter met slecht Engels en onderwijscapaciteit, waardoor leren een uitdaging wordt.

Wij hebben samen met Cambodja's ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden van zowel leraren als hun leerlingen. In het "Basic English Language" (BEL) -project hebben we gewerkt met de nationale afdeling voor lerarenopleiding. Hierin hebben we:

• Leer- en leermateriaal ontwikkeld voor gebruik in lerarenopleidingen en basisscholen.
• Directeuren en Engelse trainers van alle lerarenopleidingen getraind, evenals docenten en directeuren van districtskantoren uit vijf provincies.
• Ondersteuning, coaching en begeleiding door vrijwilligers geboden.

Deze materialen, training en ondersteuning werden mogelijk gemaakt door het werk van vrijwilligers.

Trainingsmateriaal verstrekken

Ontwikkelde middelen omvatten boeken voor leraren en leerlingen en digitale apps voor smartphones die innovatief audiovisueel materiaal bevatten dat gemakkelijk kan worden benaderd en bijgewerkt, zelfs in afgelegen gebieden. Er zijn ook trainingsvideo's gemaakt met activiteiten voor gebruik in klaslokalen. Veel meer video's zijn in productie en zullen beschikbaar zijn via een speciaal online platform.

Tabletcomputers worden ook getest om realtime klaswaarnemingen te leveren die vaak moeilijk en kostbaar zijn om in afgelegen gebieden te leveren.

Hoewel het nog vroeg in het project was, bracht het eerste onderzoek van de Royal University of Phnom Penn in 2015 positieve resultaten aan het licht, waaronder verbeterde luistervaardigheden van leerlingen in vergelijking met die van de controlegroep. Meer specifiek laten de leerresultaten van studenten zien dat de toegevoegde waarde van de middelen en de daaropvolgende training gelijk is aan de voordelen van privébegeleiding.

cambodia_june_2015_pong_teuk_primary_school_tr_134.jpg

basic_english_learning_project_cambodia.jpg

Draag ook bij aan ontwikkeling

Help mee te bouwen aan een toekomst en doneer! Je kunt zowel eenmalig als periodiek doneren.

Doe een donatie »

Of wil je zelf via VSO jouw kennis delen in een ontwikkelingsland? Kijk dan in onze internationale vacaturebank.

Zoek vacatures »