Verbetering van de markttoegang voor de arme

Het project 'Verbeterde markttoegang voor de armen' (IMA4P) maakt deel uit van een wereldwijd partnerschap tussen VSO en Accenture dat actief is in Cambodja, Nigeria, Malawi en Tanzania. IMA4P identificeert hoogwaardige waardeketens en transformeert landbouwmarkten, waardoor ze beter werken, voor de armste mensen ter wereld.

Markten laten werken voor de armen

We werken aan een vijfjarig project om meer dan 22.000 arme en gemarginaliseerde boeren wereldwijd toegang te bieden tot een betrouwbare bron van inkomsten en voedsel. Om dit te doen richten we ons op het verbeteren van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te reageren op veranderende milieu- en marktomstandigheden, evenals het opbouwen van relaties met belanghebbenden om gunstigere marktomstandigheden te creëren.

De manieren waarop we de problemen aanpakken waarmee kleine boeren geconfronteerd worden, omvatten:

  • Marktontwikkeling: internationale en nationale vrijwilligers geven trainingssessies op hun expertisegebied aan coöperatieve groepen en individuen, helpen om vaardigheden en vertrouwen voor boeren op te bouwen en verhogen hun productie en helpen hun bedrijf te laten groeien.
  • Ontwikkeling van vaardigheden: training bieden aan boeren om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om rijst te produceren met de kwaliteit die lokale molenaars nodig hebben, zodat ze een betere prijs voor hun oogst krijgen.
  • Samenwerken met boeren om hun gewassen te diversifiëren: beschermen tegen schokken in de markt en alternatieve inkomstenstromen ontwikkelen
  • Technologie gebruiken als een enabler: toegang verschaffen tot machines die de benodigde arbeid verminderen en het voor oudere boeren mogelijk maken om voor hun land te zorgen.
  • Belemmeringen voor participatie wegnemen: boeren toerusten met zakelijke vaardigheden, mogelijkheden voor toegang tot financiering identificeren, de toegang tot distributiekanalen ondersteunen en het overheidsbeleid beïnvloeden.

Bouwen aan een betere toekomst

Snelle veranderingen in de dynamiek van productie en handel in de wereldeconomie hebben grote gevolgen gehad voor producenten en werknemers in ontwikkelingslanden. VSO werkt in landen waar de afhankelijkheid van de landbouwsector groot blijft.

Verbetering van de kwaliteit van producten en relaties met de toeleveringsketen in Cambodja

Verbetering van de markttoegang voor armen in Cambodja werkt op verschillende niveaus om arme boerengemeenschappen te ondersteunen bij toegang tot de duurzame bron van voedsel en inkomsten die zij verdienen. Binnen de rijstmarkt omvat dit:

  • Uitrusten van boeren met de kennis om hoogwaardige rijst te kweken geschikt voor externe markten - tot de niveaus vereist door het 'Sustainable Rice Platform (SRP)'.
  • Samenwerken met leveranciers om boeren uit te rusten en te trainen met de landbouwinputs (pesticiden, enz.) Die boeren in staat stellen hun goden te maximaliseren, terwijl ze voldoen aan de SRP-normen die vereist zijn voor export.
  • Ondersteuning van rijstcoöperaties om eerlijke contracten met molenaars te ontwikkelen, ervoor te zorgen dat vraag en aanbod worden gecombineerd met een eerlijke prijs voor boeren.
  • Samenwerken met coöperaties om ervoor te zorgen dat boeren toegang hebben tot financiering en machines die nodig zijn om hun boerderijen als efficiënte bedrijven te runnen.
  • Landbouwers bedrijfsopleidingen bieden om de kasstroom te beheren en winst en verlies te berekenen.

cambodja-imap-boeren-vso.jpg

cambodja-imap-boeren.jpg

 

Draag ook bij aan ontwikkeling

Help mee te bouwen aan een toekomst en doneer! Je kunt zowel eenmalig als periodiek doneren.

Doe een donatie »

Of wil je zelf via VSO jouw kennis delen in een ontwikkelingsland? Kijk dan in onze internationale vacaturebank.

Zoek vacatures »