Gynaecoloog in het buitenland

VSO heeft regelmatig vacatures voor verloskundige en gynaecologische specialisten in ontwikkelingsgebieden. Met name in Afrika en Azië. Hieronder lees je een generieke functieomschrijving voor Gynaecologen die wij zoeken voor diverse locaties. Als je hieraan voldoet kun je in onze internationale vacaturebank kijken of er placements openstaan en een job alert aanmaken.

Zoek vacatures »


Functiebeschrijving

Voor onze programma's op het gebied van moeder- en kindzorg zijn wij altijd op zoek naar gekwalificeerde gynaecologen. Je werkt in een verwijsziekenhuis (District Hospital) en hebt een toegevoegde rol als trainer/coach. Een klinische rol dus naast de lokale specialisten, verloskundigen en medical- en clinical officers.

 • Je werkt samen met klinische collega’s in het geven van goede verloskundige zorg aan zwangere vrouwen en pasgeborenen.
 • Je adviseert en helpt mee op de OK bij keizersnedes en andere gynaecologische ingrepen.
 • Je coacht en geeft 'bedside teaching' aan collega’s en studenten.
 • Je signaleert knelpunten in de verloskundige zorg en draagt oplossingen aan. Denk hieraan aan het geven van extra trainingen, ontwikkeling van procedures/protocollen en het verbeteren van de organisatie van de zorg in overleg met management.
 • Je adviseert met betrekking tot het grotere verwijssysteem, verzorgt trainingen op health centers, denkt mee over een betere organisatie en planning van 'outreach' activiteiten en preventie. De nadruk van de werkzaamheden hangt af van de belangrijkste doelstellingen van de lokale partner van VSO. Vaak werk je samen met andere VSO-professionals zoals bijvoorbeeld een kinderarts of verloskundige.

Vaardigheden, kwalificaties en ervaring

 • Je hebt een afgeronde specialisatie Gynaecologie.
 • Je hebt bij voorkeur een paar jaar post qualification/registration ervaring, maar dit is niet altijd een voorwaarde.
 • Sterke affiniteit met werken in Afrika, training en advisering.

VSO beoordeelt alle kandidaten op de volgende competenties, die het vrijwillige competentiekader vormen van VSO.

 • Je bent ruimdenkend en respectvol.
 • Je bent veerkrachtig en past je goed aan nieuwe situaties aan.
 • Je bent in staat om positieve verandering mogelijk te maken en duurzame werkrelaties op te bouwen.
 • Maar bovenal, omdat dit de visie van VSO is, ben je in staat om kennis te zoeken en te delen.

Naar het buitenland

De manier van werken in Afrikaanse en Aziatische landen is meestal heel anders en je hebt tijd nodig om mensen en systemen te leren kennen en om ingezette trainingen goed te kunnen implementeren. Standaard plaatsingen zijn daarom 12 maanden (met mogelijkheid tot verlenging), maar voor gynaecologen zijn er vaak ook kortere opties: 6 maanden of zelfs nog korter.

Ontwikkelingslanden

VSO heeft Maternal & Neonatal Health programma’s in een aantal Afrikaanse landen, waaronder Oeganda, Ethiopië, Tanzania en Sierra Leone. Bekijk onze internationale vacatures, bespreek de mogelijkheden met onze recruiter en lees meer over onze projecten. Momenteel zoeken wij kandidaten voor de volgende projecten:

Floris Braat tropenarts ethiopie.jpg

Ontwikkelingswerk via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Een VSO-placement levert je veel vaardigheden op, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om een reeks ingewikkelde aandoeningen die in de westerse wereld niet zo vaak voorkomen te leren kennen en te behandelen en je leert over het werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. Werken via VSO betekent over het algemeen het trainen en begeleiden van anderen en er wordt dus een beroep gedaan op jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, management en samenwerking. Dit kan je helpen bij het verwerven van meer senior rollen na afloop van je placement.

Solliciteren

Let op: dit is een generieke functiebeschrijving. Specifieke vacatures kunt je vinden in onze internationale vacaturebank. Staat er niks tussen maar ben je wel geschikt en beschikbaar? Neem dan contact op met onze recruiter. Wil je nog even afwachten? Stel dan een jobalert in.

Zoek vacatures »

gynaecoloog.jpg


Oeganda: Verpleegkundige Gerieke

Gerieke Zandberg is VSO-kinderverpleegkundige in Oeganda en laat zien hoe een dag uit haar leven eruit ziet

Sierre Leone: Medische vaardigheden

Padma deelt essentiële medische vaardigheden met lokale collega´s in Sierre Leone na de uitbraak van de Ebola-crises.


Hans Voerman, Kennis ontwikkelt, kennis helpt, VSO Nederland, Afrika, Azië, werken buitenland, tegen armoede

Contact met onze recruiter

Hans Voerman
h.voerman@vso.nl
030 - 23 49 012

VSO is een internationale organisatie. Onze vacatures zijn daarom vaak in het Engels. Heb je vragen over gebruikte Engelse termen? Ik licht het graag toe.