Sexual Reproductive Health (SRH) Specialist

VSO heeft regelmatig vacatures voor SRH-specialisten in ontwikkelingsgebieden, in Afrika en Azië. Hieronder lees je een generieke functiebeschrijving. Als je hieraan voldoet kun je in onze internationale vacaturebank kijken of er placements openstaan of een job alert instellen.

Zoek vacatures »


Functiebeschrijving

Wat je in deze rol gaat doen:

  • Samen met een lokale partnerorganisatie werken aan betere SRH-programma’s.
  • Specifieke thema’s en doelgroepen kunnen sterk verschillen per baan: algemeen SRH, HIV & Aids, tienerzwangerschappen, 'male engagement', seksueel geweld, schoolgaande jeugd, ontwikkelen Youth Friendly services, research of policy development op het gebied van SRH.
  • Naast inhoudelijk werk op het gebied van SRH draag je ook bij aan de algemene capaciteit van de partnerorganisaties om effectiever programma’s te kunnen implementeren: management, strategie, planning, donormanagement en netwerkversterking.
  • Het merendeel van de functies is niet-klinisch.

Vaardigheden, kwalificaties en ervaring

  • Gekwalificeerde SRH-specialist.
  • Minimaal 5 jaar bewezen professionele ervaring in Sexual and Reproductive Health.
  • Ervaring met projectmanagement, training en het faciliteren van workshops.
  • Buitenlandervaring is een sterke pre.

Naar het buitenland

De manier van werken in Afrikaanse en Aziatische landen is meestal heel anders en kan ook even wennen zijn. Daarom zijn langere plaatsingen van 12 tot 24 maanden belangrijk - ze stellen je in staat om je op de juiste manier te vestigen, vertrouwensrelaties te ontwikkelen en samen te werken om een positieve impact te creëren. Een enkele keer zijn er ook specifieke kortere researchopdrachten. 

Ontwikkelingsgebieden

VSO heeft Maternal & Neonatal Health programma’s in een aantal Afrikaanse landen, waaronder Oeganda, Ethiopië, Tanzania en Sierra Leone. Bekijk onze internationale vacatures, bespreek de mogelijkheden met onze recruiter en lees meer over onze projecten. Momenteel zoeken wij kandidaten voor de volgende projecten:

oeganda_juni_2016_yelg_gulu_vso.jpg

Ontwikkelingswerk via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Een VSO0-placement levert je veel vaardigheden op, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om een reeks ingewikkelde aandoeningen die in de westerse wereld niet zo vaak voorkomen te leren kennen en te behandelen en je leert over het werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. Werken via VSO betekent over het algemeen het trainen en begeleiden van anderen en er wordt dus aanspraak gemaakt op jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, management en samenwerking. Dit kan je helpen bij het verwerven van meer senior rollen na afloop van je placement.

Solliciteren

Let op: dit is een generieke functiebeschrijving. Specifieke vacatures kun je vinden in onze internationale vacaturebank. Hier kun je ook een job alert instellen voor toekomstige vacatures. Staat er niets bij maar voldoe je aan de basisvoorwaarden en ben je beschikbaar? Dan komen we ook graag met je in contact.

Zoek vacatures »


Cambodja: Veiligere bevallingen

Dag uit het leven van Ans Ohms, VSO-verloskundige in Cambodja

Oeganda: Verpleegkundige Gerieke

Gerieke is kinderverpleegkundige in Gulu, Oeganda. Zij laat zien dat je baby´s kan redden door middel van kennis delen.


Hans Voerman, Kennis ontwikkelt, kennis helpt, VSO Nederland, Afrika, Azië, werken buitenland, tegen armoede

Contact met onze recruiter

Hans Voerman
h.voerman@vso.nl
030 - 23 49 012

VSO is een internationale organisatie. Onze vacatures zijn daarom vaak in het Engels. Heb je vragen over gebruikte Engelse termen? Ik licht het graag toe.