Leraar basisonderwijs in het buitenland

Wij zoeken de komende tijd verschillende onderwijsprofessionals. Heb je ervaring in het (basis)onderwijs en lijkt dit jou een mooie uitdaging? Of ken je iemand die het avontuur wel aandurft? Klik op onderstaande vacatures voor meer informatie:


VSO heeft regelmatig vacatures voor ervaren leraren uit het basisonderwijs in ontwikkelingsgebieden in Afrika en Azië. Hieronder lees je een generieke functiebeschrijving. Als je hieraan voldoet kun je in onze internationale vacaturebank kijken of er placements openstaan of maak een job alert aan.

Zoek vacatures »


Functiebeschrijving

Er zijn diverse projecten in Afrika en Azië waar je als leraar in het basisonderwijs terecht kunt. Je ondersteunt je lokale collega’s bij de ontwikkeling van het lager onderwijs en adviseert hen. Je taken zijn o.a.:

  • coaching van lokale leerkrachten over actieve en kindgerichte methoden;
  • training van docenten;
  • ontwikkeling van het curriculum;
  • zorgen dat de onderwijsmiddelen operationeel en toegankelijk zijn;
  • evaluatie van de geïmplementeerde programma's;
  • motiveren en enthousiasmeren van docenten.

De nadruk van je functie zal afhangen van de belangrijkste doelstellingen van de lokale partner.

Vereiste vaardigheden, kwalificaties en ervaring

Je hebt een onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs en minimaal 3 jaar recente ervaring in het lesgeven in het basisonderwijs. Ervaring met het coachen van andere leerkrachten is gewenst.

Naar het buitenland

De manier van werken in Afrikaanse en Aziatische landen is meestal anders en kan even wennen zijn. Daarom zijn de rollen over het algemeen één of twee jaar.

Ontwikkelingsgebieden

VSO heeft diverse onderwijsprogramma’s in Afrika en Azië. Bekijk onze internationale vacatures of bespreek de mogelijkheden met onze recruiter. 

Rwanda onderwijs.jpg

Ontwikkelingswerk via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Een VSO-placement zal je veel vaardigheden opleveren, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om te werken in andere omstandigheden en je leert over het werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. VSO-functies omvatten over het algemeen training en begeleiding van anderen, en dus jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, management en samenwerking. Dit kan je helpen bij het verwerven van meer senior rollen wanneer je placement eindigt.

Solliciteren

Let op: dit is een generieke functiebeschrijving. Specifieke vacatures kunt je vinden in onze internationale vacaturebank. Hier kun je ook een job alert instellen voor toekomstige vacatures. Staat er niks tussen maar ben je wel geschikt en beschikbaar? Neem dan contact op met onze recruiter. 

Zoek vacatures »


Tanzania: Mensenlevens veranderen

Vera Boon trainde 55 leerkrachten op 5 basisscholen. Bekijk hoe Vera samen met lokale collega´s werkt aan beter onderwijs.

Cambodja: Beter onderwijs

Een dag uit het leven van Onderwijsadviseur Wim Lancsweert, die in Cambodja aan beter onderwijs werkt.


Contact met onze recruiter

Heidi Koggel
h.koggel@vso.nl
030 - 23 49 010

VSO is een internationale organisatie. Onze vacatures zijn daarom vaak in het Engels. Heb je vragen over gebruikte Engelse termen? Ik licht het graag toe.