Schoolmanagement & Adviseur in het buitenland

VSO heeft regelmatig vacatures voor ervaren schoolleiders uit het basisonderwijs in ontwikkelingsgebieden in Afrika en Azië. Hieronder lees je een generieke functiebeschrijving. Als je hieraan voldoet kun je in onze internationale vacaturebank kijken of er placements openstaan of maak een job alert aan.

Zoek vacatures »


Functiebeschrijving

Je ondersteunt de ontwikkeling van schoolleiderschap om de capaciteit van schooldirecteuren te vergroten en de lokale collega’s in het basisonderwijs in taal en rekenen te ondersteunen. De kwaliteit van leiderschap is heel belangrijk voor de verbetering van het onderwijs. Om een ​​omgeving te creëren die de verbetering van taal- en rekenonderwijs ondersteunt, zijn de volgende taken van belang:

 • verbeteren van het lesprogramma en de daarvoor benodigde middelen;
 • analyseren van trainingsbehoeften onder lokale collega’s;
 • passende training ontwikkelen en geven;
 • coaching in leiderschap en management;
 • monitoring en evaluatie van onderwijsresultaten;
 • creëren van betrokkenheid binnen de gemeenschap;
 • bevordering van gendergelijkheid onder onderwijsleiders;

Vaardigheden, kwalificaties en ervaring

 • Een onderwijsdiploma met relevante aanvullende opleidingen
 • Minstens 5 jaar ervaring als schoolleider of onderwijsmanager gericht op het verbeteren van taal- en rekenresultaten in het basisonderwijs
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Engels
 • Nauwkeurige, reflectieve rapporten kunnen maken met verwijzing naar kwalitatieve en kwantitatieve gegevens
 • Goed samenwerkingsvermogen, aanpassingsvermogen en veerkracht

Naar het buitenland

De manier van werken in Afrikaanse en Aziatische landen is meestal anders en kan even wennen zijn. Daarom zijn de rollen over het algemeen één tot twee jaar.

Ontwikkelingsgebieden

VSO heeft diverse onderwijsprogramma’s in Afrika en Azië. Bekijk onze internationale vacatures of bespreek de mogelijkheden met onze recruiter. 

rs17110vsorwanda2014812-lpr.jpg

Ontwikkelingswerk via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Een VSO placement zal je veel vaardigheden opleveren, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om te werken in andere omstandigheden en je leert over het werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. VSO-functies omvatten over het algemeen training en begeleiding van anderen, en dus jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, management en samenwerking. Dit kan je helpen bij het verwerven van meer senior rollen wanneer je placement eindigt.

Solliciteren

Let op: dit is een generieke functiebeschrijving. Specifieke vacatures kunt je vinden in onze internationale vacaturebank. Hier kun je ook een job alert instellen voor toekomstige vacatures. Staat er niets bij, maar voldoe je aan de basisvoorwaarden en ben je beschikbaar? Dan komen we ook graag met je in contact.

Zoek vacatures »


Contact met onze recruiter

Heidi Koggel
h.koggel@vso.nl
030 - 23 49 010

VSO is een internationale organisatie. Onze vacatures zijn daarom vaak in het Engels. Heb je vragen over gebruikte Engelse termen? Ik licht het graag toe.

Tanzania: Mensenlevens veranderen

Vera Boon trainde 55 leerkrachten op 5 basisscholen. Bekijk hoe Vera samen met lokale collega´s werkt aan beter onderwijs.

Papua New Guinea: Beter onderwijs

Kate Evans werkte in het onderwijs in Kokopo, Papua New Guinea, waar ze hielp de standaard van het onderwijs landelijk te verbeteren.