Voorbereiding


Sollicitatieprocedure

Nadat je hebt gesolliciteerd zorgen wij dat de sollicitatie bij de juiste recruiter beland. Hier krijg je gegarandeert een reactie op. Indien je een positief bericht van ons ontvang neem je deel aan het assessment. Er zijn geen kosten aan dit assessment verbonden.

Voorbereidende training 

Het trainingsprogramma ter voorbereiding op je vertrek richt zich op het verbreden van uw begrip van internationale ontwikkeling en u voorbereiden op het leven en werken in een nieuwe omgeving. Er is ook taaltraining, indien nodig. De training bestaat uit een mix van online cursussen persoonlijk contact. Het doorlopen van deze training is verplicht en de kosten zijn voor onze rekening. 

Medische controles

Als onderdeel van ons selectieproces moet u medisch worden goedgekeurd. U moet gedetailleerde persoonlijke gezondheidsinformatie indienen en een volledig medisch onderzoek ondergaan. Ons medisch team is een expert in de reisgezondheid van vrijwilligers die in een slecht toegeruste omgeving werken. Ze zullen beoordelen of het project medisch geschikt voor u is, op basis van een risicobeoordeling van uw gezondheid. Neem voor meer informatie contact op met het Medical Team van VSO via hun vertrouwelijke e-mail medical@vsoint.org.

Papierwerk

Wij zullen je adviseren in welke papieren in orde moeten zijn voordat je kunt vertrekken. Je bent zelf verantwoordelijk om deze ook daadwerkelijk op orde te brengen. 

Persoonlijke fondsenwerving

Voordat je vertrek werf je € 500,- aan fondsen voor VSO. We maken hiervoor gebruik van een handig platform zodat je makkelijk fondsenwervende activiteiten kan inzetten onder vrienden en familie. 

Vertrek

Als het zo ver is zullen wij de heenvlucht en verzekeringen voor je regelen en betalen.  


Onderwijsproject in Rwanda - VSO

Als je er bent

Lees meer over wat je bij aankomst en tijdens je verblijf kan verwachten.

Bij terugkomst

Lees meer over wat je van ons en je mede-vrijwilligers kunt verwachten na terugkomst.

VSO Nederland, kennis delen, werken buitenland, Afrika, Azië

Praktische informatie

Lees alle informatie over de basisvoorwaarden, de procedure en de voorzieningen goed door.