Recruitment Marketeer (24 uur)

VSO zoekt een ambitieuze en resultaatgerichte Recruitment Marketeer die zijn of haar recruitment en marketing talent wil inzetten voor ontwikkelingssamenwerking. Jouw doel is om recruitment van vrijwillige vakdeskundigen vanuit Nederland en omliggende landen te versterken en recruitment partnerships aan te gaan voor onze programma’s in ontwikkelingslanden.


Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het werven van vakdeskundigen voor onze programma’s in ontwikkelingslanden, bv. leerkrachten basisonderwijs, gynaecologen of landbouw specialisten. In eerste instantie werf je op de Nederlandse markt en daarnaast richt je je op mogelijkheden in bijvoorbeeld Duitsland en België. De komende jaren werkt VSO aan een ambitieuze groeistrategie. We willen onze impact op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werk & inkomen vergroten en daar horen ook sterkere relaties bij met andere organisaties die ons kunnen helpen met de werving van vakdeskundigen. We willen het aantal plaatsingen van vakdeskundigen de komende 2 jaar verdubbelen. In deze rol heb je een boeiend en breed takenpakket:

Arbeidsmarktcommunicatie

 • Adviseren over de wijze waarop VSO zich qua employer branding in Europa goed kan positioneren om kansen voor het werven van meer vakdeskundigen goed te benutten.
 • Op actieve wijze bijdragen aan de profilering van VSO naar de relevante doelgroepen.
 • Het bepalen van prioriteiten in de werving van vakspecialisten op basis van de te verwachten vraag uit Afrika en Azië. Dit vertalen in concrete wervingsdoelen binnen een praktische en actiegerichte arbeidsmarktcommunicatiestrategie die past binnen het strategisch communicatiekader van VSO.
 • Het onderzoeken van de beste kanalen/groepen om mensen voor de VSO volunteer banen in onderwijs, gezondheidszorg en overige vakgebieden te werven.
 • Het uitvoeren van concrete wervingsacties via deze kanalen, dit kan zowel online als print zijn. Bv. via specifieke groepen op social media (LinkedIn, Facebook, Instagram), relevante vacaturesites, vakbladen e.d.
 • Het organiseren en uitvoeren van recruitment events zoals de Meet VSO, beroepsgerichte talent meetings, de aanwezigheid op beurzen en de promotie van deze events.
 • Het adverteren van vacatures via allerlei kanalen, waaronder naast bovenstaande via de website en in digitale nieuwsbrieven.

 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de capaciteit binnen VSO op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie.

Recruitment partnerschappen

 • Binnen voor VSO belangrijke sectoren (bv. onderwijs, gezondheidszorg, landbouw) in kaart brengen waar voor VSO de kansen liggen om recruitment partnerschappen aan te gaan, bv. andere ontwikkelingsorganisaties, onderwijsinstituten of beroepsverenigingen.
 • Het bouwen en onderhouden van relaties met belangrijke contacten binnen deze organisaties, zowel in Nederland als in andere EU landen.
 • Tot stand brengen van samenwerkingsovereenkomsten met partners rondom recruitmentkansen.

Met wie?

Je bent onderdeel van het team Volunteering van VSO. Daarnaast werk je nauw samen met het team Fondsenwerving en Communicatie, het team Programma’s & Partners en de andere collega’s van VSO Nederland in Utrecht (totaal 25 pers.). Je onderhoudt ook contact met het Sourcing en Marketing team van VSO Internationaal in Kingston, Londen, om wervingszaken met elkaar af te stemmen. Het team Volunteering in Nederland bestaat naast jou uit vier collega’s: twee candidate managers/projectleiders (van wie één als teamleider fungeert) en twee medewerkers volunteer support. In deze rol rapporteer je functioneel aan de teamleider Volunteering en hiërarchisch valt deze functie onder de directeur van VSO NL.

Jouw profiel

 • Je bent ambitieus en vindt het een uitdaging om VSO’s groeiambitie te gaan waarmaken.
 • Je hebt in eerdere rollen minimaal 4 jaar ervaring in een brede arbeidsmarktcommunicatierol en recruitment opgedaan, en kunt daarin goed zelfstandig aan de slag volgens de nieuwste technieken.
 • Je bent in staat een compacte arbeidsmarktcommunicatiestrategie te ontwikkelen voor specifieke beroepsgroepen, en vooral ook in staat om hier praktisch en resultaatgericht invulling aan te geven.
 • Ervaring met recruitment in andere EU landen, met name in Duitsland, strekt tot aanbeveling.
 • Je beschikt over ervaring met het onderzoeken van recruitmentkanalen en het daadwerkelijk benutten van die kanalen door het uitzetten van vacatures en binnenhalen van geschikte kandidaten.
 • Je bent sterk in het bouwen van relaties. Je bent initiatiefrijk in het aangaan van nieuwe contacten en hebt aandacht voor zorgvuldige follow-up in relatiebeheer.
 • Je hebt ervaring in het organiseren van (recruitment) events en de organisatie rondom de voorbereiding op beurzen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je werkt gemakkelijk onder druk en blijft goed overeind bij deadlines.

En verder heb je…

 • Een relevante vooropleiding op HBO+ niveau.
 • Sterke affiniteit met de missie en visie van VSO, het is een pre als je werkervaring in een ontwikkelingsland hebt.
 • Uitstekende kennis van zowel het Nederlands als het Engels (mondeling en schriftelijk).
 • Een initiatiefrijke en energieke persoonlijkheid.

Wij bieden:

 • Goede arbeidsvoorwaarden: CAO Sociaal Werk
 • Salaris: afhankelijk van ervaring, schaal 8, maximaal € 3.624,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Een maandelijks opgebouwd individueel keuzebudget; opgebouwd uit 18% van het bruto salaris.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget.
 • Goede thee/koffie en vers fruit!

Naast het opdoen van kennis en ervaring binnen het netwerk van een internationale organisatie en het bijdragen aan een prachtige maatschappelijke doelstelling bieden wij jou de gelegenheid om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van training en opleiding.

jaskas_vso_wednesday_selection_ethiopia_2018-104_web.jpg

Oeganda Marianne Neonatal Baby Moeder gezondheidszorg.jpg

vso_rwanda2014_811_low_res.jpg

rs30750ugandajune2016yelggulugl-6008-lpr.jpg

Herman van den broek tanzania bestaanszekerheid.jpg

Over VSO

VSO stimuleert duurzame ontwikkelingssamenwerking. Samen zorgen we voor betere gezondheid, toegankelijk onderwijs én helpen we mensen aan werk en inkomen op die plekken op de wereld waar dat het hardst nodig is. We doen dat op aanvraag van landen in Afrika en Azië. Vakdeskundigen werken gedurende langere tijd samen met lokale collega’s en delen hun kennis en vaardigheden. Tegen een lokaal salaris omdat gelijkwaardigheid essentieel is om vooruitgang te boeken. Ons doel: de weerbaarheid van gemeenschappen vergroten en een blijvende verandering ontketenen.

VSO Nederland werft en begeleidt de vakexperts. Daarnaast bouwen we mee aan de programma’s van onze landenkantoren door fondsen te werven en partnerschappen af te sluiten met fondsen, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Als Recruitment Marketeer zul je een belangrijke bijdrage leveren aan het werven van de vakdeskundigen die uitgezonden worden naar onze programmalanden in Afrika en Azië.

Solliciteer direct!

Ben je enthousiast geworden en voldoe jij aan ons profiel, twijfel dan niet en solliciteer direct! Mail jouw motivatie en CV in het Engels uiterlijk 13 maart 2019 onder vermelding van: vacature Recruitment Marketeer aan Anita van Dijk: personeelszaken@vso.nl. Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie, neem dan contact op met Heidi Koggel, Candidate Manager VSO NL: 030 2320600. De eerste gespreksronde vindt plaats op 20 of 21 maart. De tweede ronde vindt plaats op 27 maart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.