Adviseur Arbeidsmarkt

VSO heeft regelmatig mogelijkheden voor professionals op het gebied van werk en inkomen in diverse landen in Afrika en Azië. Hieronder lees je een generieke functiebeschrijving. Als je hieraan voldoet kun je in onze internationale vacaturebank kijken of er placements openstaan.

Zoek vacatures »


Functiebeschrijving

Je inventariseert de behoeften van personeel, management en bestuursleden van beroepsopleidingen en werkt samen aan het uitbouwen van technische vaardigheden en netwerkskills. Je ontwikkelt en implementeert strategieën waarin je een brug slaat tussen de beroepsopleidingen en het bedrijfsleven. Hiermee zorg je voor een toename in relevantie van opleidingen, stages, apprenticeships, sponsoring en investeringsmogelijkheden vanuit het bedrijfsleven.

Vaardigheden, kwalificaties en ervaring

 • Een relevante BA of MA opleiding
 • Meer dan 5 jaar werkervaring op het gebied van het linken van het beroepsonderwijs met het bedrijfsleven
 • Ervaring met stageprogramma’s
 • Ervaring met maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Ervaring met het identificeren van de vraag naar arbeidskrachten
 • Sterke netwerkvaardigheden en ervaring
 • Bewezen coaching- en mentoringvaardigheden
 • Ervaring met het werken met / trainen van teams met een lage capaciteit / grass root organisaties
 • Effectieve communicatievaardigheden (inclusief IT-vaardigheden en schrijven van rapporten)

Daarnaast zou onderstaande wenselijk zijn:

 • Ervaring met werken in ontwikkelingslanden (in Afrika of Azie of in een NGO)

Locaties

VSO heeft diverse programma’s in Afrika en Azië. Bekijk onze internationale vacatures of bespreek de mogelijkheden met onze recruiter. Kijk ook eens naar onze projecten:

 • Bangladesh: Dit project heeft als doel om kansarme vrouwen en jongeren een vaktraining te bieden die goed aansluit op de arbeidsmarkt.
 • Tanzania: Door dit project is er nu meer aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

themapagina_ostan_-_rs27902_tanzania_febr_2016_veta_mm_0028.jpg

Lengte van placement

De manier van werken in Afrikaanse en Aziatische landen is meestal anders en kan even wennen zijn. Daarom zijn de rollen over het algemeen één of twee jaar.

Werken via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Een VSO placement zal je veel vaardigheden opleveren, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om te werken in andere omstandigheden en je leert te werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. VSO-functies omvatten over het algemeen training en begeleiding van anderendus jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, management en samenwerking worden aangesproken. Dit kan je helpen bij het krijgen van andere rollen wanneer je placement eindigt.

Solliciteren

Let op: dit is een generieke functiebeschrijving. Specifieke vacatures kunt je vinden in onze internationale vacaturebank. Staan er momenteel geen interessante vacatures voor jou online maar ben je wel geschikt en beschikbaar? Stel dan een jobalert in of neem contact op met onze recruiter. 

Zoek vacatures »


Cambodja: Bouwen aan toekomst

VSO-er Giovanni Villafuerte helpt de boeren in Cambodja met het verbeteren van hun zakelijke vaardigheden. 

Kenia: Marketingkennis delen

Liselotte werkte in Kenia bij de Masai vrouwen en liet hun zien hoe zij meer inkomsten kunnen genereren. 


Contact met onze recruiter

Heidi Koggel
h.koggel@vso.nl
030 - 23 49 010

VSO is een internationale organisatie. Onze vacatures zijn daarom vaak in het Engels. Heb je vragen over gebruikte Engelse termen? Ik licht het graag toe.