Resilience Adviseur

VSO heeft regelmatig mogelijkheden voor professionals op het gebied van werk en inkomen in diverse landen in Afrika en Azië. Hieronder lees je een generieke functiebeschrijving. Als je hieraan voldoet kun je in onze internationale vacaturebank kijken of er placements openstaan, of maak een job alert aan.

Zoek vacatures »


Functiebeschrijving

In deze rol help je organisaties in de voorbereiding en response op crises. Als Resilience Adviseur ben je in staat om relevante scenario’s en strategische risico's te identificeren. Je werkt aan het opstellen en implementeren van plannen en procedures, de voorbereiding en uitvoering van crisistrainingen en oefeningen, en het adviseren van je lokale collega’s.

Vaardigheden, kwalificaties en ervaring

 • Een relevante Bachelors of Masters opleiding.
 • Ervaring met het beoordelen van resilienceprogramma's en het identificeren van verbeterpunten;
 • Werkervaring in een fragiele context met expertise inverschillende benaderingen zoals DRR en response (natuur en mens), resilience, vredesopbouw, enz.
 • Meerdere jaren ervaring in het uitvoeren van onderzoek / veldwerk (gegevensverzameling, validatie, analyse);
 • Sterke affiniteit met en bij voorkeur expertise op het gebied van weerbaarheidsproblemen in ontwikkelingslanden;
 • Mogelijkheid om te communiceren met verschillende belanghebbenden op verschillende niveaus binnen organisaties
 • Kennis met betrekking totveerkracht en risicobeheer in ontwikkelingslanden;
 • Kennis van participatieve ontwikkelingsbenaderingen is vereist;
 • Algemene softwarekennis (bijvoorbeeld Microsoft Office) en kennis van statistische pakketten zoals Excel, SPSS of STATA.

Locaties

VSO heeft diverse programma’s in Afrika en Azië. Bekijk onze internationale vacatures, bespreek de mogelijkheden met onze recruiter en lees over onze projecten:

 • Bangladesh: dit project heeft als doel om kansarme vrouwen en jongeren een vaktraining te bieden die goed aansluit op de arbeidsmarkt.
 • Tanzania: Door dit project is er nu meer aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Lengte van placement

De manier van werken in Afrikaanse en Aziatische landen is meestal anders en kan even wennen zijn. Daarom zijn de rollen over het algemeen één of twee jaar.

herman_van_den_broek_tanzania_beroepsopleiding_veta_mm_0017_veta_mm_0011.jpg

Werken via VSO

VSO is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie die via vrijwilligers werkt aan de bestrijding van armoede. Onze programma’s zijn voornamelijk gericht op gezondheid, onderwijs en levensonderhoud, met een toenemende nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gender en sociale inclusie. Wij zijn uniek in de manier waarop we mensen samenbrengen om hun vaardigheden en ervaring te delen, inzichten en ideeën te genereren en vooral actie te ondernemen tegen armoede en uitsluiting.

Een VSO placement zal je veel vaardigheden opleveren, zowel professioneel als persoonlijk, die je tijdens je carrière ten goede zullen komen. Je hebt de kans om te werken in andere omstandigheden en je leert te werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. VSO-functies omvatten over het algemeen training en begeleiding van anderen, dus jouw vaardigheden op het gebied van leiderschapen samenwerking zullen aangesproken worden. Dit kan je helpen bij het verkrijgen van andere rollen wanneer je placement eindigt.

Solliciteren

Let op: dit is een generieke functiebeschrijving. Specifieke vacatures kunt je vinden in onze internationale vacaturebank. Staan er momenteel geen interessante vacatures voor jou online maar ben je wel geschikt en beschikbaar? Stel dan een job alert in of neem contact op met onze recruiter. 

Zoek vacatures »


Kenia: Marketingkennis delen

Liselotte werkte in Kenia bij de Masai vrouwen en liet hun zien hoe zij meer inkomsten kunnen genereren. 

Cambodja: Bouwen aan toekomst

VSO-er Giovanni Villafuerte helpt de boeren in Cambodja met het verbeteren van hun zakelijke vaardigheden. 


Contact met onze recruiter

Heidi Koggel
h.koggel@vso.nl
030 - 23 49 010

VSO is een internationale organisatie. Onze vacatures zijn daarom vaak in het Engels. Heb je vragen over gebruikte Engelse termen? Ik licht het graag toe.