Beter onderwijs, zorg voor iedereen en meer kans op werk en inkomen: met een nalatenschap maak je grote stappen mogelijk.

Wist je dat je geen erfbelasting betaalt over geld dat je nalaat aan een goed doel met ANBI-status? VSO heeft deze ANBI-status én een CBF-keurmerk. Dat betekent dat het hele bedrag dat je nalaat ten goede komt aan onze programma’s en projecten in Afrika en Azië. We voldoen aan zeer strenge, onafhankelijke kwaliteitseisen. Je kunt er dan ook op rekenen dat we je geld goed besteden.

Veelgestelde vragen over nalaten
 • Hoe kan ik nalaten?

  Door in je testament precies aan te geven hoe je het geregeld wilt hebben. Je kunt kiezen voor een legaat. Dat betekent dat je een vastgesteld bedrag of een erfstuk nalaat aan VSO. Een legaat kan bijvoorbeeld een huis zijn, maar ook een aandelenportefeuille of een kunstwerk. Een andere mogelijkheid is een erfstelling. Dit houdt in dat je een bepaald percentage van je bezit toewijst aan VSO. Op die manier benoem je ons feitelijk tot je (mede)erfgenaam.

 • Kan ik mijn geld nalaten aan een specifiek project?

  In overleg met VSO kun je kiezen voor een specifieke bestemming voor je nalatenschap. Neem hiervoor contact op met onze donorrelatiemanager Elza Kanters via 030 – 23 20 600 of e.kanters@vso.nl.

 • Hoe regel ik een nalatenschap?

  Alleen een notaris mag je voorkeur in een testament vastleggen. Hij of zij kan je precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt offertes aanvragen bij verschillende notarissen om kosten te vergelijken en zo de notaris te kiezen die het beste bij je past.

  Heb je nog geen notaris? Via www.notaris.nl vind je eenvoudig een notaris bij jou in de buurt.

 • Welke gegevens heb ik nodig voor de notaris?

  De volgende gegevens heb je nodig om VSO op te nemen in je testament:

  Stichting VSO Nederland
  Gevestigd te Utrecht
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht
  KvK-nummer: 41155934

 • Zijn er voordelen aan schenken via mijn testament?

  VSO is een goed doel met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). We hoeven daardoor geen schenk- of erfbelasting te betalen. Je gift uit je testament wordt dus maximaal benut om toekomstige generaties betere kansen te geven op het gebied van onderwijs, werk en inkomen en gezondheid.

‘Ik steun VSO omdat ik het belangrijk vind dat mensen zichzelf leren redden. Zo kunnen ze zelf werken aan een beter leven. Ik neem VSO op in mijn testament omdat ik graag wil dat dit werk doorgaat, ook als ik er niet meer ben.’

– Dhr. C.W. Koning, Beverwijk

Meer weten over geven via je testament?

Neem contact op met onze Donor Relatie Manager Elza Kanters

030 - 23 20 600