Op veel plekken in de wereld worden mensen uitgesloten en achtergesteld. Uitgesloten op basis van afkomst, geslacht, religie of geaardheid. Wij vinden dat iedereen recht heeft op eerlijke kansen. Dat iedereen een toekomst verdient waarin een goede gezondheid, kans op onderwijs en voldoende inkomen mogelijk is. VSO draagt al meer dan 65 jaar bij aan het creëren van meer kansen in de armste gebieden van Azië en Afrika. We werken aan oplossingen door  mensen samen te brengen en ervaringen te laten delen. Zo wordt kennis overgebracht van mens tot mens en blijft kennis behouden. Dit zorgt voor een blijvende verandering in gemeenschappen. Met ons netwerk van changemakers zorgen we voor structurele verandering op het gebied van een goede gezondheid, gedegen onderwijs en een toereikend inkomen. Niet op afstand, maar rechtstreeks in de gemeenschappen. Door VSO in uw testament op te nemen draagt u bij aan blijvende verandering. Helpt u mee?

Waarom nalaten aan een goed doel?

Steeds meer mensen vinden het een mooie gedachte dat ze ook na hun dood iets betekenen voor de toekomst. Door een goed doel op te nemen in uw testament, kunnen uw idealen voortleven. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw nalatenschap is; de impact die u kunt hebben, is van onschatbare waarde. Ook in de toekomst is het nodig dat we blijven streven voor een meer eerlijke wereld. Zodat ieder kind naar school kan, iedereen toegang heeft tot goede zorg en mensen een baan hebben waarmee ze voor zichzelf kunnen zorgen.

 

Voordelen van nalaten aan VSO

  • VSO heeft een ANBI-status. Dit betekent dat wij geen belasting hoeven te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.
  • VSO heeft het CBF-keurmerk. Dit betekent dat VSO een Erkend Goed Doel is. Dit wil zeggen dat VSO een goed doel is dat bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
  • U kunt helemaal zelf bepalen hoeveel u na wilt laten aan VSO. Iedere nalatenschap, groot of klein, is voor ons van onschatbare waarde.
  • U kunt zelf bepalen op welke manier u wilt nalaten aan VSO. Bijvoorbeeld via een legaat, een erfstelling of een Fonds op Naam.
  • We vinden het belangrijk dat de wens die u heeft voor de toekomst past bij het werk van VSO. Daarom bespreken we graag samen met u alle mogelijkheden.

Nalaten aan VSO in 6 simpele stappen

Vaak lijkt uw testament opstellen lastiger dan het is. Lees hier hoe u in zes simpele stappen uw nalatenschap regelt.

Stap 1. Kies hoe u wilt nalaten
Er zijn verschillende manieren waarop u kunt nalaten aan VSO, bijvoorbeeld via een erfstelling of een legaat.

Stap 2. Kies uw notaris
Een notaris helpt u bij het opstellen van uw testament. Op www.notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen.

Stap 3. Bespreek uw wensen
Tijdens uw eerste gesprek met de notaris, kunt u uw wensen bespreken en wordt u geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden van nalaten.

Stap 4. Onderteken het testament
In een tweede gesprek wordt alles rustig doorgesproken met u. Mocht u toch nog dingen willen veranderen, dan kunt u uw wensen doorgeven. Wanneer als in orde is, ondertekent u het testament. Een kopie wordt naar u opgestuurd.

Stap 5. Breng uw naasten op de hoogte
Het is belangrijk om uwbeslissingen met uw dierbaren te bespreken, zodat zij op de hoogte zijn van uw wensen.

Stap 6. Laat het VSO weten
Als u VSO heeft opgenomen in uw testament, horen wij dit graag van u. We houden u graag op de hoogte van onze projecten.

 

 

Ontvang de gratis nalaten brochure

Wilt u meer weten over nalaten aan VSO? Vraag dan onze gratis nalaten brochure aan via onderstaand formulier. In de brochure proberen we al uw vragen te beantwoorden en gedetailleerd uit te leggen wat nalaten aan VSO precies inhoudt.

Brochure ontvangen(Vereist)
Telefonisch contact(Vereist)

‘Ik steun VSO omdat ik het belangrijk vind dat mensen zichzelf leren redden. Zo kunnen ze zelf werken aan een beter leven. Ik neem VSO op in mijn testament omdat ik graag wil dat dit werk doorgaat, ook als ik er niet meer ben.’

– Meneer Koning, Beverwijk

Meer weten over geven via je testament?

Neem contact op met onze Relatiemanager Martin van der Eijk.

“Het is altijd inspirerend om de persoonlijke verhalen van mensen te horen die overwegen om VSO in hun testament op te nemen. Het is het belangrijkst dat mensen blij zjin met hun beslissing en erop gerust zijn dat hun testament zorgvuldig is geregeld. Daarnaast vertel ik graag meer over ons werk en hoe VSO omgaat met donaties en nalatenschappen.”

030 - 23 20 600