We verbinden VSO-professionals aan lokale gezondheidswerkers, gemeenschappen en overheden. Ze trekken samen op om de gezondheidsfaciliteiten en -rechten te verbeteren voor de minst kansrijke vrouwen, baby’s en jongeren. VSO-professionals trainen lokale dokters, verpleegsters en verloskundigen en wisselen kennis uit. En we helpen mee om gezondheidszorg te verankeren in de gemeenschap.

Volunteering for Development
Door deze unieke ‘Volunteering for Development’-aanpak weten de allerarmsten hoe ze toegang kunnen krijgen tot goede, betaalbare zorg in hun eigen omgeving. Speciale aandacht gaat uit naar het versterken van de gezondheid van moeders en baby’s en seksuele en reproductieve gezondheid van de jeugd. We hebben veel ervaring op het gebied van algemene en specialistische ziekenhuiszorg. Met diverse gezondheidsprogramma’s hebben we al jarenlang een bewezen impact.

Moeder- en kindzorg

Een bevalling is waar ook ter wereld een bijzonder moment. Maar nog niet overal ter wereld kan een moeder haar kind veilig ter wereld brengen. Dat is waar VSO het verschil maakt.

HIV en AIDS

Ongeveer 37 miljoen mensen leven wereldwijd met hiv. We werken op alle niveaus van de samenleving zodat mensen met hiv ook eerlijke kansen krijgen.

Seksuele en reproductieve gezondheidrechten jongeren

Dertienjarige meisjes die moeten stoppen met school. Omdat ze trouwen of vanwege een zwangerschap. Belangrijke boosdoener is hierbij het stigma op het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Met onze aanpak maken we ons sterk voor de seksuele en reproductieve gezondheidsrechten van jongeren.

“Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan, met alles wat ik nu weet, dan zou ik voorbehoedsmiddelen gebruiken. Ik ben nu aan de pil en ben blij om te weten dat ik niet zwanger kan raken, totdat ik er zelf aan toe ben.”

Mary (16) uit Zambia, moeder van een zoontje van 2

Programma's in de gezondheidszorg