Click here for English

Het Challenge Fund for Youth Employment

Het Challenge Fund for Youth Employment (CFYE) is een vijf jaar durend programma, dat gesubsidieerd wordt door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het fonds wordt gemanaged door een consortium van partners: VSO, Palladium en Randstad. De eerste CFYE-programma’s zijn eind 2020 van start gegaan in Oeganda, gevolgd door Egypte en Nigeria (maart 2021), Jordanië, Soedan en Kenia (later in 2021). In 2022 zullen er ook CFYE’s programma’s van start gaan in Tunesië, Marokko, Algerije, Senegal, Mali, Ethiopië, Burkina Faso en Niger.

Onze focus gebieden in dit programma zijn: gender economic empowerment, decent work: het creëren van kwalitatieve duurzame banen en youth engagement empowerment and resilience.

In samenwerking met het bedrijfsleven en andere relevante partijen worden initiatieven ondersteund, die geschikt zijn voor opschaling of elders toepasbaar zijn, en gericht zijn op toekomstbestendige vaardigheden, zoals digitale vaardigheden en soft skills. Door middel van een geïntegreerde aanpak, wordt de aansluiting tussen de (geleerde) vaardigheden van jongeren en de gevraagde kwaliteiten op de arbeidsmarkt verbeterd. Meer weten over het fonds en de geïntegreerde aanpak? Kijk dan op de CFYE website.

 

Uganda Livelihoods

Het CFYE programma zal jonge mensen – zoals deze Oegandese lasleerlingen – aan een veilige, gekwalificeerde en productieve baan helpen.

 

Waarom werken als vakdeskundige voor het Challenge Fund for Youth Employment via VSO?

Als vakdeskundige maak je het verschil en draag je direct bij aan duurzame verbeteringen in het leven van mensen, alleen al door samen te werken met onze lokale partners. Dit zijn met name bedrijven of NGO’s. Je adviseert en ondersteunt hen in het vormgeven van betere en duurzame banen voor jongeren.

We zijn op zoek naar nationale, internationale en online vakdeskundigen die onze lokale partners willen ondersteunen voor drie, zes of twaalf maanden.

  • National volunteers – wonen al in het desbetreffende land van het programma.
  • International volunteers – wonen niet in het desbetreffende land van het programma. We volgen de COVID-19-situatie in alle landen waar wij actief zijn op de voet. We streven ernaar de veiligheid, de zekerheid en het welzijn van al onze vrijwilligers te waarborgen. Lees meer over hoe wij jou ondersteunen voor vertrek, tijdens en na terugkeer van je plaatsing.
  • E-volunteers – werken vanaf huis. Op afstand zal je online bijdragen aan het programma. Ook bij interesse in een e-volunteer positie dien je te solliciteren op de vacatures voor international volunteers.

Wil je uitgezonden worden als vakdeskundige? Neem contact op met Diana Tsoi. 

Meer weten over CFYE?

Neem contact op met onze Program Manager & Recruiter CFYE Diana Tsoi