De kracht van vrijwilligerswerk door Randstad werknemers

Randstad helpt VSO om getalenteerde vrijwilligers te werven en te plaatsen bij lokale partners in ontwikkelingslanden. Het wereldwijde netwerk stelt ons in staat om duizenden potentiële vrijwilligers en supporters te bereiken.

Daarnaast profiteren Randstad-medewerkers van de mogelijkheid om hun eigen professionele expertise te delen met VSO en haar lokale partners. Deze bedrijfsvrijwilligers brengen zes weken tot negen maanden door over de hele wereld om kennis te delen. Al meer dan 150 werknemers van Randstad hebben een directe invloed gehad op de levens van arme en gemarginaliseerde mensen in ontwikkelingslanden, en ze hebben reële en duurzame resultaten opgeleverd tijdens hun aanwezigheid. In ruil daarvoor hebben ze een levensveranderende, persoonlijke en professionele ervaring gekregen. Ze keren terug naar Randstad met nieuwe energie, met verbeterde vaardigheden in leiderschap en probleemoplossing.

Inzetbaarheid en ondernemerschap

Randstad en VSO delen een kernactiviteit: het werven van de juiste mensen voor de juiste rollen. Randstad’s missie is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Daarom ondersteunt Randstad de VSO programma’s die zich focussen op Werk & Inkomen, voornamelijk om de inzetbaarheid en kansen voor gemarginaliseerde jongeren en vrouwen te bevorderen. Het beschikbaar stellen van zowel programmafinanciering als bedrijfsvrijwilligers maakt een duurzaam verschil voor de economische weerbaarheid van individuen, gezinnen en gemeenschappen waar dit het meest nodig is.

Doelen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen behalen

De samenwerking leverde Randstad ook veel op: een betere medewerkersbetrokkenheid, strategische PR, communicatie en profilering. Hiermee wordt de positie van Randstad als marktleider op het gebied van professionele werving en maatschappelijk verantwoord ondernemen extra versterkt.

Over Randstad

Randstad is één van de grootste en meest toonaangevende HR-dienstverleners ter wereld. Het bedrijf werkt sinds 2004 samen met VSO, onder het motto ‘Imagine what we can do together’. Randstad draagt onder meer bij aan de versterking van de VSO-organisatie, laat medewerkers naar VSO-projecten gaan en recruit flex-werkers voor die projecten.

Net als Randstad met ons samenwerken?

Neem contact op met onze Manager Partners en Programma’s Irene Sleven