Toen Durga Dahal 18 jaar oud was ging ze van school af om te trouwen en haar tijd te besteden aan huishoudelijke taken. Nu is ze vrijwilliger als ‘Big Sister’ en helpt ze kwetsbare meisjes in haar gemeenschap Ranighat, ongeveer in het midden van Nepal, om naar school te gaan en te blijven. Ze heeft vier ‘Little Sisters’, waaronder Nirmala. 

“Toen ik Nirmala voor het eerst ontmoette, ontdekte ik dat ze deel uitmaakt van de Dalit-gemeenschap (onaanraakbare kaste). Haar vader en moeder worstelen met het dagelijks leven en het zorgen voor basismaaltijden.” 

“Nirmala was vijf tot zeven dagen per maand afwezig van school. Haar schoolprestaties waren erg laag. Ze stelde nooit vervolgvragen of nam deel aan schoolactiviteiten. In het begin zou ze nooit iets met mij delen. Vroeger rende ze weg.” 

Door met Nirmala en haar familie te praten, heeft Durga ervoor gezorgd dat Nirmala naar school kan gaan en heeft genoeg tijd om te studeren als ze thuis is. 

“Als ik naar Nirmala’s huis ga, kijk ik eerst haar huiswerk na, dan praat ik met haar moeder om er zeker van te zijn dat ze Nirmala thuis genoeg tijd geeft om te studeren. Ik kijk ook of ze problemen heeft met haar schoolwerk.” 

“Ik vertel haar ouders dat ze meer tijd nodig heeft voor school, omdat Nirmala haar cijfers elk jaar verbetert. Nirmala doet het goed, maar ze heeft nog wat meer groei en hard werken nodig.” 

Het project heeft ook invloed gehad op de manier waarop Durga haar eigen kinderen opvoedt. “Ik ben veranderd in mijn houding en gedrag binnen mijn familie. Ik heb één zoon en één dochter waar ik geen verschil tussen maak als het gaat om onderwijs. Ik denk dat ze gelijk zijn en dat ze gelijke kansen moeten krijgen.”