Als je periodiek schenkt zijn je jaarlijkse giften fiscaal aftrekbaar. Je kunt zelfs een groot deel terugkrijgen van de Belastingdienst.

Jouw periodieke donatie is ook belangrijk voor ons en onze partnerorganisaties. Het biedt ons de zekerheid van structurele steun over een langere termijn. Denk aan boeren die leren werken met nieuwe landbouwtechnieken of artsen die een speciale ziekenhuisafdeling opzetten voor te vroeg geboren baby’s.

Dit soort projecten kunnen dankzij periodieke donaties efficiënt voor meerdere jaren worden gepland. Zo zorgt jouw steun voor duurzame verandering.

Veelgestelde vragen over periodiek schenken
 • Welk bedrag krijg ik terug?

  Dat hangt af van de hoogte van je gift en inkomen.

  Weet je welk bedrag je wilt doneren? Met deze handige calculator van Schenkservice.nl bereken je wat je terugkrijgt van de Belastingdienst.

   

 • Wat zijn de voorwaarden?

  Om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel, zijn er drie belangrijke voorwaarden:

  1. De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.
  2. De donatie loopt minimaal vijf jaar achter elkaar.
  3. De gift is elk jaar hetzelfde bedrag.

  Let op: alleen toekomstige giften vallen onder de overeenkomst. Donaties aan VSO die je vóór de overeenkomst hebt gedaan, rekent de Belastingdienst niet mee.

 • Hoe leg ik een overeenkomst vast?

  Een periodieke schenking moet vastgelegd zijn in een schriftelijke overeenkomst. Dat kan online eenvoudig en gratis, zonder dat er een notaris nodig is.

  Schenk periodiek

  Of download hier het formulier. Hulp nodig? Neem contact met ons op via 030 2320 600 of info@vso.nl.

 • Welke impact maak ik?

  Met jouw periodieke gift maak je het mogelijk dat we projecten en programma’s vooruitplannen voor meerdere jaren. Dit geeft ons financiële zekerheid, waardoor we onze projecten en programma’s op langere termijn kunnen voortzetten. Zo kunnen ook toekomstige generaties werken aan blijvende verandering.

  Schenk periodiek

‘Periodiek schenken vind ik belangrijk, want daarmee krijgt een schenking een structureel karakter. Prettig voor VSO vanwege de continuïteit. En de fiscus betaalt ook nog mee, waardoor ik het budget kan verdubbelen. Iedereen blij!’

Aize Bouma, donateur

Meer weten over periodiek schenken?

Neem contact op met onze Donor Relatie Manager Martin van der Eijk.