In het afgelopen jaar (2020/2021) hebben we dankzij jouw steun meer dan 5.2 miljoen mensen bereikt. Dankzij de aanpak van VSO kregen zij kans op goede gezondheid, gedegen onderwijs en op een inkomen waarmee ze zichzelf en hun gezin konden onderhouden. Daardoor kregen zij zicht op een betere toekomst, zonder armoede.

De cijfers op een rijtje

   • Onderwijs is essentieel in de strijd tegen armoede en ongelijkheid. Daarom staat goed onderwijs voor alle kinderen bij ons hoog op de agenda. Afgelopen jaar bereikten we in totaal 2,8 miljoen kinderen, jongeren en volwassenen met ons programma voor inclusief onderwijs. In het bijzonder meisjes, kinderen met een beperking en vluchtelingkinderen.
   • Afgelopen jaar realiseerden VSO vakdeskundigen samen met hun lokale collega’s betere gezondheidszorg voor meer dan 435.000 mensen.
   • VSO heeft afgelopen jaar 30.000 mensen getraind zodat ook zij een toekomst met werk en inkomen hebben. Het gaat hierbij vooral om jongeren en vrouwen.
   • 3403 mensen vanuit de hele wereld zetten zich als vakdeskundige of vrijwilliger in voor VSO in 29 landen.

We zijn trots op de resultaten die we dankzij jouw steun wereldwijd kunnen bereiken!

 

Papieren jaarverslag aanvragen

Lees je liever ons papieren jaarverslag? Vul dan onderstaand formulier in en we zenden je het jaarverslag toe.

2,8 miljoen mensen bereikt met onderwijsprogramma's

Onderwijs is essentieel in de strijd tegen armoede en ongelijkheid. Want het draait hierbij om de ontwikkeling van nieuwe generaties en daarmee van hele samenlevingen. Daarom staat goed onderwijs voor alle kinderen bij ons hoog op de agenda.

435.000 mensen bereikt met gezondheidsprogramma's

Goede zorg is wereldwijd voor velen nog onbereikbaar. VSO heeft ruime ervaring in algemene en specialistische ziekenhuiszorg en volksgezondheid.

30.000 mensen bereikt met werk- & inkomenprogramma's

Miljoenen mensen in de wereld hebben een onzeker bestaan. Ze missen een betrouwbare bron van voedsel en inkomen om zichzelf en hun families te onderhouden. Dat moet én kan anders.