In het afgelopen jaar (2022/2023) hebben we dankzij jouw steun meer dan 10,9 miljoen mensen bereikt. Dankzij de aanpak van VSO kregen zij kans op goede gezondheid, gedegen onderwijs en op een inkomen waarmee ze zichzelf en hun gezin konden onderhouden. Daardoor kregen zij zicht op een betere toekomst, zonder armoede.

De cijfers op een rijtje

  • Onderwijs is essentieel in de strijd tegen armoede en ongelijkheid. Daarom staat goed onderwijs voor alle kinderen bij ons hoog op de agenda. Afgelopen jaar bereikten we in totaal 2,8 miljoen kinderen, jongeren en volwassenen met ons programma voor inclusief onderwijs. In het bijzonder meisjes, kinderen met een beperking en vluchtelingkinderen.
  • Afgelopen jaar realiseerden VSO vakdeskundigen samen met hun lokale collega’s betere gezondheidszorg voor meer dan 65.000 mensen.
  • VSO heeft afgelopen jaar bijna 136.000 mensen getraind zodat ook zij een toekomst met werk en inkomen hebben. Het gaat hierbij vooral om jongeren en vrouwen.
  • We bereikten ongeveer 546.000 mensen met onze programma’s op het gebied van weerbaarheid, inclusie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
  • 7.786 mensen vanuit de hele wereld zetten zich als vakdeskundige of vrijwilliger in voor VSO in 35 landen.

We zijn trots op de resultaten die we dankzij jouw steun kunnen bereiken!

Klik op bovenstaande afbeeldingen voor een grotere weergave.

Wij zijn trots op de resultaten die we het afgelopen jaar met jouw steun hebben behaald. Dankjewel! Wil je meer weten over wat we allemaal hebben bereikt?

Lees ons jaarverslag