Ontwikkelingssamenwerking

VSO is een belangrijke internationale speler in ontwikkelingssamenwerking. Onze missie? Een eerlijke wereld voor iedereen. Een wereld waarin niemand achterblijft. Wij geloven dat kennis de sleutel is tot duurzame verandering. Want met kennis kun je je hele leven vooruit. Daarom zetten wij vrijwilligerswerk in om ontwikkeling te creëren. Vrijwilligers komen uit alle hoeken van de wereld en brengen een interessante mix van expertise en ideeën. Ons ideaal is een wereld waarin iedereen meedoet, gemeenschappen en mensen weerbaar zijn en overheden en instanties aanspreekbaar zijn op wat zij doen, zodat iedereen een kans heeft op een waardig bestaan.

Waar zijn wij actief

VSO heeft 23 kantoren wereldwijd, waaronder in Nederland. VSO in Nederland bestaat sinds 1989. Op het kantoor in Utrecht werken 25 bevlogen mensen aan de missie van VSO. Co-directeuren Merijn de Jong en Irene Sleven staan aan het hoofd van de organisatie. Daarnaast dragen ruim 26.000 donateurs, vrijwilligers en andere partners VSO een warm hart toe. We hebben een onafhankelijke, onbetaalde Raad van Toezicht, bestaande uit deskundige en ervaren mensen.

Dit hebben we al bereikt

VSO werkt aan een eerlijke wereld voor iedereen. Eén miljoen jongeren, vrouwen en mensen met een handicap kregen afgelopen jaar door de toegang tot kennis, zicht op een betere toekomst. Een toekomst zonder armoede. De mensen die buitengesloten worden van de samenleving, komen bij VSO op de eerste plek. Zij hebben namelijk de meeste moeite om zelf uit de armoede te komen.

Zo besteden wij ons geld

In boekjaar 2018/2019 ontvingen we € 3.197.823. Het is dankzij deze steun dat veel mensen nu een beter toekomstperspectief hebben. VSO besteedt 75% van de geworven inkomsten aan het behalen van onze missie: een eerlijke wereld voor iedereen. Wij zijn ontzettend trots op de resultaten die we het afgelopen jaar met behulp van jouw steun hebben behaald!

Onze werkwijze

Met onze unieke aanpak ‘Volunteering for Development’ hebben we blijvende impact. Wat dat betekent? Dat we mensen opleiden om armoede in hun eigen land te bestrijden. Wij verbinden professionals aan mensen uit de lokale gemeenschap. Zij wisselen kennis en vaardigheden uit en creëren samen beter onderwijs, gezondheidszorg en werk voor vrouwen, jongeren en mensen met een beperking.

Doe mee! Wil je graag doneren aan VSO of heb je specialistische kennis die je wilt delen? Misschien ben je wel sportief of creatief en vind je het leuk om in actie te komen. Lees dan snel verder en ontdek hoe jij kunt helpen.

Doe mee