VSO is een belangrijke internationale speler in ontwikkelingssamenwerking. Onze missie? Een eerlijke wereld voor iedereen. Een wereld waarin niemand achterblijft. Wij geloven dat kennis de sleutel is tot duurzame verandering. Want met kennis kun je je hele leven vooruit. Bij VSO weten we dat mensen in ontwikkelingslanden de kracht, moed en het verlangen hebben om zichzelf te helpen. Daarom zetten wij vrijwilligerswerk in om ontwikkeling te creëren. Vrijwilligers komen uit alle hoeken van de wereld en brengen een interessante mix van expertise en ideeën. Ons ideaal is een wereld waarin iedereen meedoet, gemeenschappen en mensen weerbaar zijn en overheden en instanties aanspreekbaar zijn op wat zij doen, zodat iedereen een kans heeft op een waardig bestaan.

Waar VSO werkt

VSO heeft 23 kantoren wereldwijd, waaronder in Nederland. VSO in Nederland bestaat sinds 1989. Op het kantoor in Utrecht werken 23 bevlogen mensen aan de missie van VSO. Directeur Erik Ackerman staat aan het hoofd van de organisatie. Daarnaast dragen ruim 30.000 donateurs, vrijwilligers en andere partners VSO een warm hart toe. We hebben een onafhankelijke, onbetaalde Raad van Toezicht van deskundige en ervaren mensen.

Dit hebben we al bereikt

VSO werkt aan een eerlijke wereld voor iedereen. Eén miljoen jongeren, vrouwen en mensen met een handicap kregen afgelopen jaar door de toegang tot kennis, zicht op een betere toekomst. Een toekomst zonder armoede. De mensen die buitengesloten worden van de samenleving, komen bij VSO op de eerste plek. Zij hebben namelijk de meeste moeite om zelf uit de armoede te komen.

Zo besteden wij ons geld

In boekjaar 2018/2019 ontvingen we € 3.197.823. Het is dankzij deze steun dat veel mensen nu een beter toekomstperspectief hebben. VSO besteedt 75% van de geworven inkomsten aan het behalen van onze missie: een eerlijke wereld voor iedereen. Wij zijn ontzettend trots op de resultaten die we het afgelopen jaar met behulp van jouw steun hebben behaald!

Onze werkwijze

Met onze unieke aanpak ‘Volunteering for Development’ hebben we blijvende impact. Wat dat betekent? Dat we mensen opleiden om armoede in hun eigen land te bestrijden. Wij verbinden professionals aan mensen uit de lokale gemeenschap. Zij wisselen kennis en vaardigheden uit en creëren samen beter onderwijs, gezondheidszorg en werk voor vrouwen, jongeren en mensen met een beperking.

““Genoeg te eten hebben is een mensenrecht. Ik wil ervoor zorgen dat aan dit recht op voedzaam eten voor kinderen wordt voldaan. Ik voel me gelukkig en op mijn gemak in deze gemeenschap.”

Juliet Alieto – Oegandese vrijwilliger, werkt als voedingsdeskundige voor het RISE-project in Tanzania