Werken als professional in Afrika en Azië

VSO traint mensen om armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden. Door het uitwisselen van kennis creëren we samen betere gezondheidzorg, toegankelijk onderwijs én werk voor vrouwen, jongeren en mensen met een beperking. We werken op die plekken op de wereld waar dat het hardst nodig is. In al onze programma’s ligt de nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gendergelijkheid en sociale inclusie. We werken vraaggestuurd: welke kennis en vaardigheden zijn er nodig?

Meestal is de kennis aanwezig in het land zelf en werken we met nationale en lokale mensen. Als de kennis lokaal niet voorhanden is, dan werken we met professionals uit andere landen. Zo zijn we ook regelmatig op zoek naar Nederlanders die hun kennis willen delen. Internationale en nationale VSO-professionals werken langere tijd samen met lokale collega’s. Zij doen dit fulltime op basis van een lokaal salaris, omdat gelijkwaardigheid essentieel is om vooruitgang te boeken. Wij werken met een unieke aanpak van het delen van kennis en vaardigheden voor blijvende verandering.

Werken binnen één van onze thema's

Wij werken hoofdzakelijk binnen onderstaande drie thema’s. Wil je graag werken in het buitenland via VSO, maar zie je niet direct een branche waar jij je in herkent? Kijk dan op onze internationale website voor het meest actuele en complete aanbod. Hier staan soms vacatures tussen die niet binnen onze standaardthema’s passen.

Werken in het onderwijs

Maak samen met lokale collega’s het verschil om de kwaliteit en inclusiviteit van het onderwijs te verbeteren in ontwikkelingsbieden.

Werken in de gezondheidszorg

Maak samen met lokale collega’s het verschil in ontwikkelingsgebieden om de gezondheidszorg te verbeteren.

Werken binnen werk & inkomen

Maak samen met lokale collega’s het verschil om de werkgelegenheid en financiële situatie van kwetsbare gemeenschappen te verbeteren.

‘Kies voor het avontuur. Er zijn tal van uitdagingen maar als je goed voorbereid bent én flexibel, kom je daar wel uit. Een VSO-plaatsing is verrijkend en heel nuttig voor de mensen voor wie je het doet. Daarin werd ik bevestigd toen ik een jaar later weer op bezoek kwam.’

Jan Willem Lackamp
Rector voortgezet onderwijs
Vakdeskundige in Rwanda

Anneke Verbocht

Voor alle vragen over volunteering recruitment en wervingsactiviteiten.

Hans Voerman

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema gezondheidszorg.

Kelly Helinski

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen de thema’s onderwijs en werk & inkomen.