Werken als professional in Afrika en Azië

VSO traint mensen om armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden. Door het uitwisselen van kennis creëren we samen betere gezondheidszorg, toegankelijk onderwijs én werk voor vrouwen, jongeren en mensen met een beperking. We werken op die plekken op de wereld waar dat het hardst nodig is. In al onze programma’s ligt de nadruk op het opbouwen van veerkracht, sociale verantwoordelijkheid, gendergelijkheid en sociale inclusie. We werken vraaggestuurd: welke kennis en vaardigheden zijn er nodig?

Meestal is de kennis aanwezig in het land zelf en werken we met nationale en lokale mensen. Als de kennis lokaal niet voorhanden is, dan werken we met professionals uit andere landen. Zo zijn we ook regelmatig op zoek naar Nederlanders die hun kennis willen delen. Internationale en nationale VSO-professionals werken langere tijd samen met lokale collega’s. Zij doen dit fulltime op basis van een lokaal salaris, omdat gelijkwaardigheid essentieel is om vooruitgang te boeken. Wij werken met een unieke aanpak van het delen van kennis en vaardigheden voor blijvende verandering.

Het zal je niet ontgaan zijn dat we op dit moment door Covid-19 voor een van de grootste uitdagingen van deze eeuw staan. Wil je meer lezen over over wat de mogelijkheden zijn om tijdens de corona pandemie te werken in het buitenland? Neem dan een kijkje op onze praktische informatie over werken in het buitenland pagina.

Werken binnen één van onze thema's

Wij werken voornamelijk binnen onze drie thema’s: Onderwijs, Gezondheidszorg en Werk & Inkomen. Wil je graag werken in het buitenland via VSO, maar zie je niet direct een branche waar jij je in herkent? Kijk dan op onze internationale website voor het meest actuele en complete aanbod. Hier staan vacatures tussen die niet binnen onze standaardthema’s passen voor vakdeskundigen met kennis over onder andere: Social Accountability, Resilience, Gender, Disability, Inclusion en Monitoring & Evaluation. 

De omgeving waarin wij werken is dynamisch en verandert continue. Om deze reden hanteren wij een talent pool en werven wij minimaal vier maanden vooruit. Heb je vragen of twijfels? Neem gerust contact op met een van onze recruiters. Deze zijn op de hoogte van de programma’s en vacatures die nog niet online staan en zij kunnen persoonlijk advies geven.

Werken in het onderwijs

Maak samen met lokale collega’s het verschil om de kwaliteit en inclusiviteit van het onderwijs te verbeteren in ontwikkelingsbieden.

Werken in de gezondheidszorg

Maak samen met lokale collega’s het verschil in ontwikkelingsgebieden om de gezondheidszorg te verbeteren.

Werken binnen werk & inkomen

Maak samen met lokale collega’s het verschil om de werkgelegenheid en financiële situatie van kwetsbare gemeenschappen te verbeteren.

‘Kies voor het avontuur. Er zijn tal van uitdagingen maar als je goed voorbereid bent én flexibel, kom je daar wel uit. Een VSO-plaatsing is verrijkend en heel nuttig voor de mensen voor wie je het doet. Daarin werd ik bevestigd toen ik een jaar later weer op bezoek kwam.’

Jan Willem Lackamp
Rector voortgezet onderwijs
Vakdeskundige in Rwanda

Kirsten Schouten

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema werk & inkomen.

Hans Voerman

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema gezondheidszorg.

Kelly Helinski

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema onderwijs.