click here for English

Het Challenge Fund for Youth Employment

Het Challenge Fund for Youth Employment (CFYE) is een vijf jaar durend programma, dat gesubsidieerd wordt door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het fonds wordt gemanaged door een consortium van partners: VSO, Palladium en Randstad. Het programma heeft als doel om 200.000 jongeren – waarvan minimaal 50% vrouwen – een betere toekomst te bieden door initiatieven te steunen die investeren in banen voor jongeren. Lees hier meer over het Challenge Fund for Youth Employment.

Onze focus gebieden in dit programma zijn: gender economic empowerment, decent work: het creëren van kwalitatieve duurzame banen en youth engagement empowerment and resilience. 

Het eerste CFYE programma zal in Oeganda starten tussen eind 2020 en begin 2021. Daarna volgen Egypte en Nigeria (mei 2021) en: Jordanie, Zuid Soedan, Soedan en Kenya (later in 2021). In 2022 volgen: Tunesië, Marokko, Algerije, Senegal, Mali, Ethiopië, Burkina Faso en Niger.

Waarom werken als vakdeskundige voor het Challenge Fund for Youth Employment via VSO?

Als vakdeskundige maak je het verschil en draag je direct bij aan duurzame verbeteringen in het leven van mensen, alleen al door samen te werken met onze lokale partners. Dit zijn met name bedrijven of NGO’s. Je adviseert en ondersteunt hen in het vormgeven van betere en duurzame banen voor jongeren.

We zijn op zoek naar nationale, internationale en online vakdeskundigen die onze lokale partners willen ondersteunen voor drie, zes of twaalf maanden.

  • National volunteers – wonen al in het desbetreffende land van het programma.
  • International volunteers – wonen niet in het desbetreffende land van het programma. Door COVID-19 zal je eerst op afstand vanaf huis opstarten. Lees meer over hoe wij jou ondersteunen voor vertrek, tijdens en na terugkeer van je plaatsing.
  • E-volunteers – werken vanaf huis. Op afstand zal je online bijdragen aan het programma. Ook bij interesse in een e-volunteer positie dien je te solliciteren op de vacatures voor international volunteers.

Vacatures

Vanwege de gevolgen van COVID-19 is het voor ons nu niet mogelijk om internationale vakdeskundige te werven voor het CFYE programma.

Zodra het weer mogelijk is, zullen we weer starten met het werven van vakdeskundigen. We verwachten begin volgend jaar 2021 nieuwe vacatures voor onder andere: business coaches en andere nieuwe rollen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te worden gesteld van nieuwe rollen voor ons CFYE profgramma, en alle overige vacatures voor vakdeskundigen.

https://www.vsointernational.org/e-newsletter-sign-up

 

Gender economic empowerment advisers

Je hebt ervaring in het faciliteren- en geven van trainingen en je hebt kennis van gendergerelateerde uitdagingen. In teamverband ga je kennisproducten ontwikkelen die de private sector organisaties zullen ondersteunen (o.a. richtlijnen, onderzoek en trainingsmateriaal). Jij zorgt ervoor dat het beleid en de strategieën van de uitvoerende organisaties inclusief en vrouwvriendelijk zijn. Je helpt bedrijven met het voltooien van werkplekanalyses en monitort en evalueert de impact en de effectiviteit van de genomen maatregelen.

Corporate social responsibility (CSR) advisers

Als CSR/ Decent Work adviser ga je uitvoerende organisaties ondersteunen in het verbeteren en ontwikkelen van de arbeidsomstandigheden voor jongeren binnen hun bedrijven. Jij hebt kennis van internationale arbeidswetgeving en ervaring met maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de private sector. Je geeft advies over de te gebruiken systemen om de werkomstandigheden te monitoren en je ondersteunt bedrijven in het voltooien van werkplekanalyses. Daarnaast ontwikkel je actieplannen die de werkomstandigheden zullen verbeteren.

Youth engagement and empowerment advisers

Als Youth Engagement and Empowerment Adviser ga je de belemmeringen voor jongeren op de arbeidsmarkt onderzoeken en relevante kennisproducten ontwikkelen (o.a. rapporten, richtlijnen en trainingsmateriaal). Jij hebt ervaring in de private sector en in het motiveren en/of aantrekken van jongeren op de arbeidsmarkt. Je geeft on-the-job trainingen en adviseert over carrièrepaden binnen de organisaties voor jongeren. Daarnaast monitor en evalueer je de impact en de effectiviteit van de genomen maatregelen en zorg je ervoor dat de organisaties blijven leren en de uitkomsten in de praktijk brengen.

Het programma zal jongeren – zoals deze Oegandese lassers in opleiding –  ondersteunen bij het vinden van veilig, deskundig en perspectiefvol werk.

Contact

Kirsten Schouten

k.schouten@vso.nl