click here for English

Het Challenge Fund for Youth Employment

Het Challenge Fund for Youth Employment (CFYE) is een vijf jaar durend programma, dat gesubsidieerd wordt door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het fonds wordt gemanaged door een consortium van partners: VSO, Palladium en Randstad. Het programma heeft als doel om 200.000 jongeren – waarvan minimaal 50% vrouwen – een betere toekomst te bieden door initiatieven te steunen die investeren in banen voor jongeren. Lees hier meer over het Challenge Fund for Youth Employment.

Onze focus gebieden in dit programma zijn: gender economic empowerment, decent work: het creëren van kwalitatieve duurzame banen en youth engagement empowerment and resilience. 

Het eerste CFYE programma zal in Oeganda starten tussen eind 2020 en begin 2021. Daarna volgen Egypte en Nigeria (maart 2021) en: Jordanie, Zuid Soedan, Soedan en Kenya (later in 2021). In 2022 volgen: Tunesië, Marokko, Algerije, Senegal, Mali, Ethiopië, Burkina Faso en Niger.

Waarom werken als vakdeskundige voor het Challenge Fund for Youth Employment via VSO?

Als vakdeskundige maak je het verschil en draag je direct bij aan duurzame verbeteringen in het leven van mensen, alleen al door samen te werken met onze lokale partners. Dit zijn met name bedrijven of NGO’s. Je adviseert en ondersteunt hen in het vormgeven van betere en duurzame banen voor jongeren.

We zijn op zoek naar nationale, internationale en online vakdeskundigen die onze lokale partners willen ondersteunen voor drie, zes of twaalf maanden.

  • National volunteers – wonen al in het desbetreffende land van het programma.
  • International volunteers – wonen niet in het desbetreffende land van het programma. Door COVID-19 zal je eerst op afstand vanaf huis opstarten. Lees meer over hoe wij jou ondersteunen voor vertrek, tijdens en na terugkeer van je plaatsing.
  • E-volunteers – werken vanaf huis. Op afstand zal je online bijdragen aan het programma. Ook bij interesse in een e-volunteer positie dien je te solliciteren op de vacatures voor international volunteers.

Vacatures

We zoeken kandidaten met minimaal een HBO-diploma van een relevante studie. Daarnaast dien je minimaal vijf jaar relevante professionele ervaring te hebben. Het is een pré als je werkervaring hebt in een project over werkgelegenheid in een ontwikkelingsland. Op dit moment hebben we de volgende vacatures in Oeganda:

Doorlopende vacatures

 

Vanwege de lange voorbereidingstijd (gemiddeld vier maanden), blijven wij doorgaan met het werven van nieuwe vakdeskundigen. Zo zijn we voorbereid en hebben we een pool met vakdeskundigen klaar staan om samen te werken aan plannen voor de toekomst. Een toekomst waarin we ons onverminderd zullen blijven inzetten voor de meest kwetsbare gemeenschappen in Afrika en Azië. Klik hier voor meer informatie over hoe wij omgaan met Covid-19.

Gender economic empowerment advisers

Je hebt ervaring in het faciliteren- en geven van trainingen en je hebt kennis van gendergerelateerde uitdagingen. In teamverband ga je kennisproducten ontwikkelen die de private sector organisaties zullen ondersteunen (o.a. richtlijnen, onderzoek en trainingsmateriaal). Jij zorgt ervoor dat het beleid en de strategieën van de uitvoerende organisaties inclusief en vrouwvriendelijk zijn. Je helpt bedrijven met het voltooien van werkplekanalyses en monitort en evalueert de impact en de effectiviteit van de genomen maatregelen.

Corporate social responsibility (CSR) advisers

Als CSR/ Decent Work adviser ga je uitvoerende organisaties ondersteunen in het verbeteren en ontwikkelen van de arbeidsomstandigheden voor jongeren binnen hun bedrijven. Jij hebt kennis van internationale arbeidswetgeving en ervaring met maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de private sector. Je geeft advies over de te gebruiken systemen om de werkomstandigheden te monitoren en je ondersteunt bedrijven in het voltooien van werkplekanalyses. Daarnaast ontwikkel je actieplannen die de werkomstandigheden zullen verbeteren.

Youth engagement and empowerment advisers

Als Youth Engagement and Empowerment Adviser ga je de belemmeringen voor jongeren op de arbeidsmarkt onderzoeken en relevante kennisproducten ontwikkelen (o.a. rapporten, richtlijnen en trainingsmateriaal). Jij hebt ervaring in de private sector en in het motiveren en/of aantrekken van jongeren op de arbeidsmarkt. Je geeft on-the-job trainingen en adviseert over carrièrepaden binnen de organisaties voor jongeren. Daarnaast monitor en evalueer je de impact en de effectiviteit van de genomen maatregelen en zorg je ervoor dat de organisaties blijven leren en de uitkomsten in de praktijk brengen.

Het programma zal jongeren – zoals deze Oegandese lassers in opleiding –  ondersteunen bij het vinden van veilig, deskundig en perspectiefvol werk.

Contact

Kirsten Schouten

k.schouten@vso.nl