Kennis delen

Echte verandering komt van binnenuit. We verbinden (inter)nationale vakspecialisten met lokale collega’s en vrijwilligers in de armste gebieden van Afrika en Azië. Door training en het uitwisselen van kennis werken we samen met lokale gemeenschappen aan oplossingen die het beste passen bij de plaatselijke omstandigheden. Hierbij is er extra aandacht voor meisjes, jongeren en mensen met een beperking.

VSO vakspecialisten zijn vaak afkomstig uit het land zelf. Pas als de benodigde kennis niet in regio beschikbaar is, worden er specialisten uit omringende landen of verder weg (zoals Nederland) ingeschakeld. In trainingen en workshops delen zij hun expertise met collega’s en vrijwilligers ter plaatse. Door daarna de nieuwe kennis en vaardigheden weer te delen met anderen, werken deze lokale ‘Changemakers’ vanuit het hart van hun gemeenschap aan blijvende verandering, in de armste gebieden van Afrika en Azië.

Wat we doen

Zo werken wij aan een eerlijke wereld. Wij realiseren blijvende verandering binnen drie thema's: onderwijs, gezondheid en werk & inkomen.

Werken in het buitenland

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde professionals die hun kennis en vaardigheden willen delen in Afrika of Azië. Bekijk de openstaande vacatures.

Doe mee

Je kunt op allerlei manieren bijdragen aan blijvende verandering. Word donateur, help mee als vrijwilliger of kom in actie. Ontdek hoe jij kunt helpen.

Gelijke rechten voor meisjes en vrouwen is een van de speerpunten van VSO. Met behulp van theater doorbreken we taboes en maken we moeilijke onderwerpen bespreekbaar.

De korte film Tabu is gebaseerd op de waargebeurde verhalen en laat zien waar een tienermeisje mee te maken krijgt als ze ongepland zwanger raakt.

De film werd gemaakt voor en door jongeren in Tanzania, vertoond op filmfestivals over de hele wereld en won een award voor Best Short Film in Italië.

Bekijk de film

“Ik heb geleerd dat ik mezelf mag laten horen en actief moet zijn in de klas. Mijn ‘big sister’ Rama heeft me geïnspireerd om goed mijn best te doen. Ik droom ervan om lerares te worden en zo iets te kunnen betekenen voor andere mensen.”

Pramila, 13 jaar, Nepal – Sisters for Sisters programma