Paul Bahati is een vrijwilliger van het jongerennetwerk van VSO. Hij is presentator van een wekelijks radioprogramma in Mwanza, Tanzania en brengt experts en vrijwilligers samen om betrouwbare informatie over gezondheid te delen met zijn luisteraars.

“Veel jongeren hebben hun baan verloren omdat hun werkgever ze simpelweg niet meer kan betalen. Ondernemers moesten hun bedrijf sluiten omdat ze thuis moeten blijven.

Nu mensen weinig meer te besteden hebben, is internet een luxe geworden. Radio is een goed en gratis platform om voorlichting te geven over het coronavirus. Of ze nu in dorpen of de stad wonen, luisteraars vertrouwen de presentatoren. Het is een eer om dat vertrouwen te krijgen.

Wanneer ik in de lucht ben, wil ik anderen inspireren. Daarom moet ik mezelf beschermen. Als ze horen dat ik het coronavirus heb, zullen ze bang worden. Het is mijn plicht om gezond te blijven. Het geven van betrouwbare informatie is het minste dat ik nu kan doen om mijn gemeenschap te helpen.

Voor mij betekent het doen van vrijwilligerswerk de mogelijkheid om de maatschappij te veranderen. Ik hou van dit werk omdat ik leer van zoveel verschillende mensen. Samen doen we wat we kunnen om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreid in Tanzania.”