26/03/2020
Blog

Dankjewel voor je steun. Juist nu. | Erik Ackerman, directeur VSO

For English, please click here

In deze onzekere tijden hopen we dat jij en je naasten gezond en wel zijn. Net als iedereen proberen we ons aan te passen aan de enorme impact die het coronavirus heeft op ons dagelijks leven. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die door deze crisis wordt geraakt.

Veiligheid voorop

Graag wil ik je bedanken voor je steun en vertrouwen in VSO. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijven we ons onverminderd inzetten voor de meest kwetsbare gemeenschappen in Afrika en Azië, samen met onze vakdeskundigen, vrijwilligers, collega’s en partners.

Op dit moment is het coronavirus aanwezig in vrijwel alle landen waar VSO werkt. We zijn continu in contact met onze medewerkers ter plaatse om de laatste updates en adviezen van de World Health Organization (WHO) en nationale overheden te bespreken, zodat we per land op de situatie kunnen inspelen.

Inzetten van lokale kennis

We bereiden ons voor op de enorme impact die deze pandemie kan gaan hebben op de mensen voor wie we werken.

Onze ervaring met het inzetten van lokale vrijwilligers om gemeenschappen en de gezondheidszorg te versterken – zoals tijdens de ebola crisis in Sierra Leone en in de nasleep van cycloon Idai in Mozambique – zal juist nu van onschatbare waarde zijn.

Momenteel onderzoeken we hoe we deze aanpak in de huidige crisis het beste kunnen toepassen.

Dankjewel!

Samen staan we voor een enorme uitdaging. Ik wil je daarom nogmaals bedanken voor je steun, op welke manier dan ook. Juist voor die mensen, die wonen in gebieden waar de gezondheidszorg zwak en de economie kwetsbaar is, kan COVID-19 heel hard aankomen. Jouw support is belangrijker dan ooit.

We wensen jou, je familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Met vriendelijke groet,

Erik Ackerman
Directeur VSO