19/05/2020

“Ik voel me trots als vrijwilliger” – Dick uit Sierra Leone geeft gezondheidsvoorlichting

Dick Lamin Bangura is vrijwilliger in Freetown, Sierra Leone. Hij werd door VSO getraind om gemeenschappen voorlichting te geven over hoe ze zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

“Voor de coronacrisis werkte ik met ouderen, jongeren, vrouwen en mensen met een beperking aan een weerbare samenleving. Kaningo, waar ik woon, ligt op heuvelachtig terrein. Het was een van de zwaarst getroffen gebieden tijdens de zware modderstromen en overstromingen in 2017.

Sinds de uitbraak van corona strijd ik met zoveel mogelijk mensen tegen de pandemie. Ik werk veel met het jongerennetwerk dat ik heb opgezet in mijn gemeenschap. We geven voorlichting en laten zien hoe je je handen echt goed kan wassen met zeep en water.

Het is belangrijk om met leiders en andere invloedrijke personen in de gemeenschap te praten, zodat we de informatie sneller kunnen verspreiden.

Ik voel me trots als vrijwilliger. Op dit moment heb ik geen baan, maar dankzij VSO kan ik mezelf toch ontwikkelen. Ik heb veel dingen geleerd die belangrijk zijn voor mijn gemeenschap.

Ik hoop dat iedereen weer terug kan naar zijn of haar normale leven. Voor mezelf hoop ik dat ik meer kan leren, zowel in mijn eigen land als daarbuiten.”