13/03/2019
Evenement

Kom jij naar Hart voor VSO op 11 april?

Op donderdag 11 april vieren we tijdens ons jaarlijkse Hart voor VSO evenement 30 jaar ontwikkeling en impact. We willen jou als betrokkene bij VSO hiervoor van harte uitnodigen!

Wat kun je verwachten? Een avond vol inspirerende verhalen, gastsprekers en interactieve elementen. De gelegenheid om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en te inspireren en om je te bedanken voor je support. Wij zijn nieuwsgierig naar jou en hopen dat je erbij kunt zijn.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus geef je snel op.

MELD MIJ AAN »

Programma

  • Welk land heeft een lager geboortecijfer: Thailand of Zweden? En in welk land worden meer kinderen ingeënt tegen mazelen: in de VS of in Rwanda? Onder de energieke begeleiding van Janneke Juffermans hebben we een mooi avondvullend programma dat gaat over het beeld dat we hebben van armoede in ontwikkelingslanden.
  • Mirjam Vossen vertelt ons over haar bevindigen uit haar promotieonderzoek Framing Global Poverty. Het beeld over armoede in ontwikkelingslanden is meestal ingekleurd door honger, ziekte, droogte en andere ellende. Veel mensen hebben bovendien twijfels over het nut van ontwikkelingssamenwerking: ze vinden wel dat ze moeten helpen, maar ze denken tegelijkertijd dat het niet veel uithaalt. Daarna volgt een paneldiscussie, waar ook jij een actieve bijdrage aan mag leveren.
  • Het werk van VSO in Oeganda, Bangaldesh en Malawi. We verwelkomen Anthony Rama, directeur van het landenkantoor VSO in Oeganda. Hij gaat ons meer vertellen over het werk van VSO Oeganda en specifiek over Youth Employment. Ook spreken we met returned volunteers Nadine den Blanken over haar ervaringen met het Youth Employment programma in Bangladesh en Thaisa Fiering over haar werk in Malawi Unlocking Talent project.
  • Bekendmaking winnaars Caroline van der Wal Impact Award. De genomineerden vind je hier. Je kunt tot 1 april nog je stem uitbrengen.
  • We sluiten de avond af met een gezellige borrel.