Verdiep je kennis over klimaatverandering met onze 4 duurzame kijktips

Seat At The Table

Activist en filmmaker Jack Harries reist in 2021 naar de COP26 in Glasgow. Onderweg spreekt hij met jongeren die dagelijks de gevolgen van klimaatverandering ervaren, maar geen plek hebben aan de politieke tafel. Seat at the Table vertelt de verhalen van de jongeren die aan de frontlinie van klimaatverandering staan. > Seat at the Table is te zien via YouTube.

The Boy Who Harnessed The Wind

The Boy Who Harnessed The Wind is gebaseerd op een inspirerend, waargebeurd verhaal. Een 13-jarige jongen in Malawi bedenkt een manier om zowel zijn familie als zijn dorpsgenoten te redden van de hongersnood als gevolg van extreme droogte. Hij bouwt een windmolen van fietsonderdelen en afval en weet daarmee de waterpomp in het dorp van energie te voorzien. Hiermee haalt hij wereldwijd het nieuws. > The Boy Who Harnessed The Wind is momenteel o.a. te zien via Netflix.

I Am Greta

Ben je geïnspireerd geraakt door Greta Thunberg? ‘I Am Greta’ volgt het leven van deze jonge klimaatactiviste: van de schoolstakingen in Zweden tot haar zeiltocht naar de klimaattop van de Verenigde Naties in New York City, en nog veel meer. > I Am Greta is momenteel o.a. te zien via Videoland, Amazon Prime en Pathé Thuis.

David Attenborough: A life on our planet

In deze documentaire met dringende, maar hoopvolle boodschappen voor de toekomst, blikt de bekendste natuurpresentator ter wereld terug op zijn leven. David Attenborough staat stil bij de belangrijkste momenten in zijn leven als bioloog en de verwoestende impact die de mens heeft op de natuur. Tegelijkertijd deelt hij zijn visie op hoe we het tij kunnen keren. > A life on our planet is momenteel o.a. te zien via Netflix.