Ronnie Allebrandi, al meer dan 5 jaar een waardevolle VSO-vrijwilliger, vertelt over haar bijdrage op ons kantoor in Utrecht.

‘Na mijn pensioen wilde ik bezig blijven, het liefst aan de slag in de ontwikkelingssamenwerking. Na een informatiedag over VSO-uitzendingen, aarzelde ik. Het lijkt me echt een uitdaging, maar twee jaar weg uit Nederland leek me toch een stap te ver. Zo lang wil ik niet zonder mijn kinderen en kleinkinderen. Toch wil ik bijdragen aan het goede werk van VSO. Dat doe ik nu als vrijwilliger bij VSO op kantoor.

Zo kan ik óók iets betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden. Ik houd me vooral bezig met fondsaanvragen. Ook rapporteer ik aan fondsen wat een VSO’er heeft bereikt tijdens de uitzending. Ik maak offertes en schrijf projectvoorstellen. Dat deed ik ook tijdens mijn laatste baan bij een re-integratiebedrijf. Die kennis en ervaring komen nu dus goed van pas.’

Met plezier naar kantoor

‘Vorig jaar was ik twee weken in Tanzania voor VSO. Ik besprak met oudercommissies van basisscholen hoe het onderwijs van hun kinderen kan verbeteren. Nu ben ik druk bezig om fondsen binnen te halen om aan hun wensen tegemoet te komen. En het leuke is: dat gaat lukken!

Ik zit bij VSO helemaal op mijn plek en heb het ontzettend naar m’n zin. Ook al ben ik maar één dag in de week op kantoor, ik voel me een volwaardig onderdeel van de organisatie.’ VSO is altijd op zoek naar mensen die ons in Nederland willen helpen. Dat kan ad hoc voor een dagdeel of voor langere tijd, bij VSO op kantoor of vanuit huis. Bekijk de mogelijkheden.