Op de Filipijnen zijn 4,6 miljoen mensen getroffen door supertyfoon Rai. Honderdduizenden mensen zijn hun huis kwijtgeraakt. Infrastructuur, drinkwatervoorzieningen en landbouwgrond zijn vernietigd. Er is dringend behoefte aan directe hulp. Daarom komt VSO in actie.

VSO biedt noodhulp

Onze lokale vrijwilligers zijn in de afgelopen jaren getraind om in actie te komen bij rampen. Zij kunnen nu direct hulp bieden in hun eigen gemeenschap. Deze changemakers delen voedsel, schoon drinkwater en bouwmaterialen uit in de zwaarst getroffen gebieden en bieden psychosociale hulp.

Ravage na tyfoon Rai op Filipijnen

Shin Escabarte, vrijwillige reddingswerker op het Filipijnse eiland Siargoa: 

“Niets of niemand is door de tyfoon gespaard gebleven. Overal op het eiland zijn huizen met de grond gelijkgemaakt. Voedselvoorraden en waterbronnen zijn verwoest. Als gevolg van overstromingen komen mensen in aanraking met vervuild water. Hierdoor lopen zij allerlei ernstige ziektes op. Daarnaast bereiken ons ook berichten over mensen die bezwijken aan uitdroging omdat er geen schoon drinkwater beschikbaar is.”

Help onze changemakers en doneer

Honderdduizenden mensen wachten nog op noodhulp. Onze changemakers zorgen dat ook de meest gemarginaliseerde en moeilijk bereikbare gemeenschappen de hulp krijgen die ze dringend nodig hebben. Door vandaag nog wat te geven, steun je onze changemakers direct in hun belangrijke werk waardoor zij zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Zij hebben jouw hulp nu hard nodig. Help jij mee?

Ja, ik help mee!