Tijdens je verblijf

Misschien bent u ver van huis en misschien onzeker, maar u bent zeker van een warm welkom van onze medewerkers. Onze lokale kantoren zijn er om u tijdens uw plaatsing te ondersteunen.


Training

Er is een gedetailleerde introductie op locatie. Deze wordt geregeld door uw lokale VSO-landenkantoor wanneer u aankomt. Deze introductie bevat o.a. informatie over belangrijke lokale problemen, medische en veiligheidsprocedures, taal- en cultuurtraining, ontmoeting met andere (lokale) vrijwilligers en de specifieke doelstellingen van uw plaatsing.

Salaris

Je krijgt een salaris die vergelijkbaar is met het lokale salaris. Dit salaris voldoet redelijk om van te kunnen leven in het land waar je verblijft, maar zal niet genoeg zijn om een expat-levensstijl te leven of geld naar huis te sturen. Je moet dus bereid zijn om op dezelfde manier te leven als je lokale collega's. Hou er ook rekening mee dat eventueel gewenste tussentijdse vluchten naar huis voor eigen rekening zijn. Uitbetaling van salaris wordt door je lokale werkgever gedaan en is in lokale valuta. Je hebt recht op minimaal drie weken vakantieverlof

Accommodatie

Je werkgever zal de accommodatie verzorgen. Deze is over het algemeen eenvoudig.  

Jouw gezondheid

We bieden een uitgebreide medische verzekering en ondersteuning voor alle vrijwilligers. Elk landenkantoor heeft een aangestelde medisch adviseur. Ook krijg je een lijst met aanbevolen artsen, klinieken, tandartsen en apotheken in het land waar je geplaatst bent. Het VSO-landenkantoor is altijd bereikbaar in geval van noodsituaties en zal je altijd helpen met grote persoonlijke, medische of beveiligingsproblemen.

Veiligheid

VSO beoordeelt constant de veiligheid waarin je werkt. We doen er alles aan om elke vorm van misbruik of uitbuiting binnen te voorkomen. Iedereen die in contact komt met een persoon die geassocieerd is met VSO, moet zich altijd gerespecteerd en beschermd voelen. Als u zich zorgen maakt of vertrouwelijk met iemand over een beveiligingsprobleem wilt praten, neem dan contact op met de specifieke beveiligingsbeambte van uw land of de hoofdbeschermingsfunctionaris bij VSO International op +44 (0) 208 780 7500 of safeguarding@vsoint.org.


Wim Lancsweert op primary School in Cambodja - Onderwijsproject VSO

Voordat je gaat

Lees meer over wat er komt kijken bij de voorbereiding van je placement.

Bij terugkomst

Lees meer over wat je van ons en je mede-vrijwilligers kunt verwachten na terugkomst.

VSO Nederland, kennis delen, werken buitenland, Afrika, Azië

Praktische informatie

Lees alle informatie over de basisvoorwaarden, de procedure en de voorzieningen goed door.