Aanpak VSO

VSO ondersteund partner organisaties (ziekenhuizen, opleidingen, NGO’s en overheden) die als primaire taak hebben goede gezondheidszorg te leveren aan de minst kansrijke vrouwen, baby’s en jongeren. Gedurende een langere periode zetten zowel nationale en internationale professionele VSO-vrijwilligers zich in om lokale dokters, verpleegsters en verloskundigen te trainen, zodat zij het werk blijven voortzetten. Die samenwerking tussen gemeenschap, lokale partners en het team van VSO-professionals is de kern van onze ‘Volunteering for Development’ aanpak en leidt tot positieve veranderingen die blijvend zijn! Hierdoor weten de allerarmsten hoe ze toegang kunnen krijgen tot goede, betaalbare zorg in hun eigen omgeving.

Voor meer informatie over onze programma’s en werkwijze in de gezondheidszorg, lees onze Maternal and Neonatal Health Capability Statement en onze Adolescent and Youth Sexual and Reproductive Health and Rights Capability Statement.

Vacatures in de Gezondheidszorg

We zijn doorlopend op zoek naar gynaecologen, verloskundigen, neonatologieverpleegkundigen en kinderartsen die voor 1 of 2 jaar (regelmatig ook voor 6 maanden) hun kennis en vaardigheden willen delen met vakgenoten in ontwikkelingslanden. Daarnaast zoeken we met regelmaat Specialisten op het gebied van seksuele voorlichting, voedingsdeskundigen, kinderverpleegkundigen, zorgmanagers en een enkele keer een huisarts of medisch technicus. Heb je al een aantal jaren ervaring en ben je gemotiveerd om samen met je lokale collega’s te werken aan positieve verandering? Bekijk dan onze meest voorkomende vacatures in de gezondheidszorg. De vacatures en het verdere sollicitatieproces vindt plaats in het Engels vanwege de internationale omgeving waarin je gaat werken.

 

De omgeving waarin wij werken is dynamisch en verandert continue. Om deze reden hanteren wij een talent pool en werven wij minimaal vier maanden vooruit. Wij zijn daarom ook nu hard op zoek naar professionals die tijdelijk hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor onze programma’s. Zie jij jouw vacature er niet tussen staan? Neem contact op met onze recruiter. Deze is op de hoogte van de programma’s en vacatures die nog niet online staan.

 

‘Mijn collega’s zijn echte doorzetters, die onder zeer moeilijke omstandigheden hard werken aan de verbetering van de situatie van baby’s. Ze leren graag en steken veel op. En ik leer weer van hen. De westerse werkwijze kun je niet één op één kopiëren in Gulu. Je hebt elkaar hard nodig.’

Gerieke Zandberg
Voormalig VSO-kinderverpleegkundige in Oeganda

Hans Voerman

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema gezondheidszorg.

h.voerman@vso.nl