Werkwijze VSO

VSO ondersteund partner organisaties (lokale ondernemers, trainingscentra, opleidingen, NGO’s en overheden) die als primaire taak hebben arbeidskansen te verbeteren voor vrouwen, jongeren, mensen met een beperking en kwetsbare boeren. Verschillende professionals spelen een rol binnen de VSO-aanpak voor blijvende verandering.
Internationale en nationale professionele VSO-vrijwilligers zetten zich gedurende langere periode in om de allerarmsten te trainen. Kleine ondernemers worden opgeleid op het gebied van management, marketing, landbouw, financiën en recruitment, zodat zij hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. En de kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot voor jongeren. Die samenwerking tussen gemeenschap, lokale partners en het team van VSO-professionals is de kern van onze ‘Volunteering for Development’ aanpak en leidt tot positieve veranderingen die blijvend zijn! Zo werken we samen aan een wereld waarin iedereen zelf zijn toekomst vorm kan geven en verzekerd is van werk en een stabiel inkomen.

Vacatures in werk en inkomen

Voor onderstaande programma’s op het gebied van werk en inkomen in Afrika en Azië zijn we op zoek naar organisatieadviseurs op het gebied van weerbaarheid in de landbouwsector en organisatieontwikkeling die voor 1 of 2 jaar hun kennis en vaardigheden willen delen met vakgenoten en jongeren in ontwikkelingslanden. Heb jij minimaal een HBO/WO diploma en 5 jaar ervaring als professional in organisatieontwikkeling, innovatie en/of landbouw? Bekijk dan onze meest voorkomende vacatures in het thema werk en inkomen. De vacatures en het verdere sollicitatieproces vindt plaats in het Engels vanwege de internationale omgeving waarin je gaat werken.

 

De omgeving waarin wij werken is dynamisch en verandert continue. Om deze reden hanteren wij een talent pool en werven wij minimaal vier maanden vooruit. Wij zijn daarom ook nu hard op zoek naar professionals die tijdelijk hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor onze programma’s. Zie jij jouw vacature er niet tussen staan? Neem contact op met onze recruiter. Deze is op de hoogte van de programma’s en vacatures die nog niet online staan.

 

Ik kwam naar de VSO trainingssessies omdat ik geen opleiding of kennis had over bedrijfsplannen. Nu kan ik oefenen wat hij ons heeft laten zien. Ik heb de hele community aangemoedigd om naar deze sessies te komen.

Boer Pech Boeun
Leider van de boerencoöperatie Banan

Kirsten Schouten

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema werk & inkomen.