Deel je kennis, verbeter de gezondheidszorg

Gerieke Zandberg werkt via VSO als verpleegkundige op de Neonatale Intensive Care in Oeganda. Ze werkt aan het verbeteren van de gezondheidszorg van vrouwen en baby's. 

Ga ook  

Wil je ook een periode in het buitenland werken? VSO zoekt verloskundigen, tropenartsen en gynaecologen die net als Gerieke de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden willen verbeteren. Momenteel zoeken we:

Kinderartsen in Myanmar >  | Open sollicitatie voor gynaecoloog of obstetrist
 

Ik leer veel van Gerieke

‘Tijdens mijn opleiding leerde ik alles uit boeken, ik oefende nooit in de praktijk’, vertelt Betty. ‘Nu oefenen mijn collega’s en ik samen met Gerieke op de babydummy ('Neonathaly'). Bijvoorbeeld met de beademingsballon die we van VSO hebben gekregen.' >>

Er is al veel veranderd

'Sinds mijn komst in het Gulu Referral Hospital is er veel veranderd op de afdeling. Het voeden van baby’s verloopt beter. De verpleegkundigen zien het sneller als er iets mis is met een baby en ook het toedienen van medicijnen gaat veel zorgvuldiger, dankzij heldere afspraken.' >>

Gaan geen optie?

Je kunt ook financieel bijdragen aan een positieve verandering die mensen in Afrika en Azië bevrijdt van armoede. Blijvend. Al voor € 10,- kan een VSO-vakdeskundige zoals Gerieke zijn of haar kennis delen.

gerieke-bedankt-iedereen.png