Deel je kennis, verbeter de gezondheidszorg

Marianne Bontenbal werkt via VSO als verloskundige in Oeganda. Ze traint zoveel mogelijk medewerkers van lokale gezondheidscentra en zorgt er zo voor dat vrouwen dichterbij huis veilig kunnen bevallen. 

Ga ook  

Wil je ook een periode in het buitenland werken? VSO zoekt verloskundigen, tropenartsen en gynaecologen die net als Marianne de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden willen verbeteren. Momenteel zoeken we:

Kinderartsen in Myanmar  | Open sollicitatie voor gynaecoloog of obstetrist
 


Marianne Bontenbal werkt als verloskundige voor VSO in het ziekenhuis in Oeganda

Gezondheidszorg als speerpunt

VSO traint medewerkers in de gezondheidszorg, van artsen en verpleegkundigen tot managers. Hierdoor verbetert de kwaliteit en toegankelijkheid van medische zorg in Afrika en Azië.

Filmpje: Geriekes werk

Gerieke werkte tot februari 2018 als kinderverpleegkundige in Oeganda. Bekijk in dit filmpje hoe zij samen met haar collega's in Oeganda de zorg voor moeders en baby's verbeterde. 

Marianne Bontenbal werkt als verloskundige voor VSO in het ziekenhuis in Oeganda

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de mogelijkheden en verhalen van andere zorgprofessionals? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


VSO, Jenny Hoevenagel, werken, Afrika, Oeganda, vacature, blog, comfortzone

VSO in Oeganda

VSO werkt samen met opleidingsinstituten, ziekenhuizen en maatschappelijke organisaties. Experts, die voor een lokaal salaris werken, delen hun vakkennis. Zodat meer jongeren werk vinden. Meer kinderen goed onderwijs krijgen. En moeder en kind een veilige start krijgen.

Marianne Bontenbal werkt als verloskundige voor VSO in het ziekenhuis in Oeganda

Geef voor hulp dichtbij en help Marianne met het redden van moeders en baby's

Marianne werkt als VSO-verloskundige in Oeganda. Zij deelt haar kennis met medewerkers van lokale health centers. Vrouwen kunnen nu veel dichterbij huis veilig bevallen. Met als geweldig resultaat minder moeder- en babysterfte.


Gaan geen optie?

Je kunt ook financieel bijdragen aan een positieve verandering die mensen in Afrika en Azië bevrijdt van armoede. Blijvend. Al voor € 10,- kan een VSO-vakdeskundige zoals Marianne zijn of haar kennis delen.