22/06/2020

“ Het is alleen maar mooi geweest, maar het is mooi geweest”

Aan een prachtige reis komt een eind. Iede was dertig jaar lang verbonden aan ontwikkelingsorganisatie VSO in veel verschillende rollen. Hij werkte voor VSO in Azië en Afrika, beoordeelde projecten, gaf trainingen, selecteerde en trainde kandidaten en stond altijd klaar om zijn ondersteuning te bieden aan andere VSO-projecten. Jaren van warme samenwerking, met de mensen bij VSO op kantoor, de vrijwilligers en andere betrokken, maakt hem een dankbaar mens.

Iede is een lichtend voorbeeld van hoe je je als lid van de VSO Community kunt inzetten voor de doelen van VSO. Maar liefst 30 jaar heeft hij bijgedragen aan onze missie.

Zijn avontuur begon op het Thaise platteland bij een middelbare landbouwschool. Hij zette daar een melkveeproject op, gaf les en voorlichting aan de boeren in de omgeving. Maar zijn avontuur eindigde daar niet. Ook vanuit Nederland bleef hij VSO ondersteunen bij haar missie als actief lid van de VSO Community.

Ik raad het iedereen aan

Aan iemand die overweegt om zich in te zetten voor VSO zou Iede mee willen geven dat je ervoor moet gaan. Zonder twijfel, maar kijk wel hoe je jouw talenten kunt inzetten. Waar je op je best bent binnen VSO en waar je blij van wordt.

“De mensen van VSO hebben allemaal de visie om iets goeds te doen voor de wereld. Samen iets van onderaf opbouwen en niet van bovenaf opleggen. Als we allemaal iets doen om de wereld een beetje mooier te maken dan zouden we een prachtige wereld hebben. VSO staat voor mensen die dat ondersteunen en er samen voor gaan. Daar heb ik mij 30 jaar met veel plezier voor ingezet”.

Wil je ook bijdragen aan onze missie?

Meld je aan op onze online Community en zet jouw talent in voor een eerlijke wereld!

Je vindt daar ook het complete interview van Jim Walsarie Wolff met Iede Koffeman.