Challenge Fund for Youth Employment CFYE
27/09/2019
Nieuws

Palladium, Randstad en VSO winnen Challenge Fund for Youth Employment

for English click here

Palladium, Randstad en ontwikkelingsorganisatie VSO zijn fondsmanager geworden van het Challenge Fund for Youth Employment (CFYE). Het CFYE is door het Ministerie van Buitenlandse zaken in het leven geroepen. Het fonds richt zich op het creëren van toekomstperspectief voor 200.000 jongeren door te investeren in fatsoenlijk werk en inkomen. Binnen het fonds is er speciale aandacht voor gelijke kansen voor jonge vrouwen op de arbeidsmarkt. De focusregio’s van het fonds zijn West-Afrika/Sahel, Hoorn van Afrika, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

In samenwerking met het bedrijfsleven en andere relevante stakeholders worden initiatieven ondersteund die geschikt zijn voor opschaling, elders toepasbaar zijn en gericht zijn op toekomstbestendige vaardigheden zoals digitale vaardigheden en soft skills. Een geïntegreerde aanpak staat hierbij centraal, waarbij de aansluiting verbeterd wordt tussen de vaardigheden van jongeren en kwaliteiten die gevraagd worden op de arbeidsmarkt. Zo wil het fonds vraag en aanbod beter op elkaar laten aansluiten.

Het CFYE werd aangekondigd in de financieringsbrief ‘Internationaal financieren in perspectief; kansen pakken, resultaten boeken’ van minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Tweede Kamer. De overeenkomst is op 26 september jl ondertekend. De lancering van het fonds wordt eind dit jaar verwacht.

De winnende partijen combineren unieke kennis en expertise

De samenwerkende partijen combineren unieke kennis en expertise. Palladium heeft ruime ervaring met het beheren van andere Challenge Funds en brengt veel expertise in op het terrein van private sector ontwikkeling. Randstad is marktleider op het gebied van werving, selectie en loopbaanbegeleiding. VSO voegt haar expertise toe op het gebied van scholing & werkgelegenheid, inclusie & gender.

VSO directeur Erik Ackerman:

‘VSO is enorm verheugd om deel uit te maken van het fondsmanagement van het CFYE. Met deze unieke combinatie van kennis en kracht van de drie partijen kunnen we het ambitieuze doel om 200.000 jongeren een perspectief op fatsoenlijk werk & inkomen realiseren. Vanuit onze expertise zullen we volop inzetten op de betrokkenheid van jongeren zelf, participatie van vrouwen en meisjes en de technische assistentie voor de initiatieven binnen het fonds’.

Jacques van den Broek, CEO Randstad, vult aan:

‘Arbeidsinclusie en fatsoenlijk werk zijn ook voor Randstad heel belangrijke onderwerpen, dus we zijn erg enthousiast om deel te kunnen nemen aan dit fonds. Dit zal ons ook helpen om de arbeidsmarktparticipatie van jongeren te vergroten en om innovatie-initiatieven te ondersteunen’.