24/09/2017
Nieuws

Partner onebillion wint prijs voor onderwijs app

Onze partner in het Unlocking Talent programma onebillion is een van de winnaars van de Global Learning XPRIZE van maar liefst $5 miljoen. De competitie daagde teams van over de hele wereld uit om software te ontwikkelen waarmee kinderen kunnen leren lezen, schrijven en rekenen.

De competitie betrof een unieke veldproef in Tanzania die werd uitgevoerd door de Tanzaniaanse regering, UNESCO en het Wereldvoedselprogramma. Duizenden kinderen met weinig tot geen onderwijs kregen tablets om de vijf genomineerde apps te testen gedurende een periode van 15 maanden.

De software wordt al gebruikt door schoolkinderen in Malawi via het Unlocking Talent-initiatiefvan VSO. De app leert kinderen lezen, schrijven en rekenen, en helpt leraren ervoor te zorgen dat kinderen ondanks de zeer grote klassen toch kunnen leren.

Philip Goodwin, CEO van VSO:

“De resultaten laten zien dat er echt een oplossing is voor het hardnekkige probleem van analfabetisme en ongecijferdheid dat het potentieel van meer dan 350 miljoen kinderen wereldwijd ondermijnt. Via ons Unlocking Talent project in Malawi hebben we uit de eerste hand gezien hoe de combinatie van vrijwilligers en projectmanagement van VSO met de innovatieve technologie van onebillion geweldige resultaten voor kinderen kan opleveren. We zijn verheugd om met onebillion te blijven samenwerken om te zien hoe deze veelbelovende software overal in Malawi en daarbuiten kan worden gebruikt. “