05/03/2020
Nieuws

Vuvuzela shout out voor meisjes op Internationale Vrouwendag

for English click here

Nog steeds worden te veel meisjes en vrouwen hun rechten en kansen in het leven ontzegd. Vuvuzela versterkt de stem van vrouwen om machthebbers ter verantwoording te roepen! Vuvuzela is een samenwerkingsverband van VSO, Edukans, Forum for African Women Educationalists (FAWE), WomEng en Afrika Youth Movement (AYM).

Wij geloven dat onderwijs het krachtigste middel is om de rechten van vrouwen te bevorderen. We pleiten voor vrouwenrechten en rechtvaardige onderwijssystemen die meisjes voorbereiden op de sociaaleconomische kansen en het leiderschap van de 21e eeuw. Voor een betere wereld: we hebben sterke, technisch onderlegde vrouwen en meisjes nodig!

Nu maatschappelijke organisaties wereldwijd onder druk staan, willen we hen sterker maken om zich uit te spreken, hun stem te laten horen en besluitvormers ter verantwoording te roepen. Vuvuzela, het geluid dat door alles heen dringt, laat de stem van iedereen horen voor gelijkwaardig onderwijs in Ethiopië, Nigeria, Oeganda, Kenia, Ghana, Mali en Tunesië, in Nederland en op internationale fora.

Vuvuzela draagt bij aan het vergroten van het maatschappelijk middenveld, in lijn met SDG16, en specifiek aan het bereiken van SDG4 ‘Quality Education’ en SDG5 ‘Gender Equality and Women’s Empowerment’.

Bent jij het ermee eens dat meisjes & jongens gelijke onderwijskansen moeten hebben?

Toon dan je steun voor vrouwenrechten op Internationale Vrouwendag 8 maart en deel deze boodschap!

 

 

 

 

 

 

 

 

for English click here