Werkwijze VSO

VSO ondersteund partner organisaties (basisscholen, opleidingen, NGO’s en overheden) die als primaire taak hebben goed onderwijs te leveren aan de minst kansrijke kinderen. Gedurende langere periode zetten zowel nationale en internationale professionele VSO- vrijwilligers zich in om lokale leerkrachten en schooldirecteuren te trainen, zodat zij het werk blijven voortzetten. Die samenwerking tussen gemeenschap, lokale partners en het team van VSO-professionals is de kern van onze ‘Volunteering for Development’ aanpak en leidt tot positieve veranderingen die blijvend zijn! Hierdoor weten de allerarmsten hoe ze toegang kunnen krijgen tot goed onderwijs in hun eigen omgeving.

Vacatures in het onderwijs

VSO zoekt met regelmaat onderwijsprofessionals in het basis- en of special onderwijs, die voor 1 of 2 jaar hun kennis willen delen met vakgenoten in ontwikkelingsgebieden in Afrika of Azië. Heb jij minimaal een PABO diploma, vijf jaar werkervaring en ben je gemotiveerd om samen met je lokale collega’s te werken aan positieve verandering? Bekijk dan onze meest voorkomende vacatures in het onderwijs. De vacatures en het verdere sollicitatieproces vindt plaats in het Engels vanwege de internationale omgeving waarin je gaat werken.

 

De omgeving waarin wij werken is dynamisch en verandert continue. Om deze reden hanteren wij een talent pool en werven wij minimaal vier maanden vooruit. Wij zijn daarom ook nu hard op zoek naar professionals die tijdelijk hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor onze programma’s. Zie jij jouw vacature er niet tussen staan? Neem contact op met onze recruiter. Deze is op de hoogte van de programma’s en vacatures die nog niet online staan.

 

‘Als je geschoold bent, kun je makkelijker oplossingen vinden voor problemen en meer bereiken. Als ik hier kinderen vraag wat hun toekomstdromen zijn, weten ze daarop niets te zeggen. Daarom moeten onderwijzers kinderen aanmoedigen in het najagen van hun dromen.’

Petra van der Spek – PABO docent – Vakdeskundige in Rwanda

Kelly Helinski

Voor alle inhoudelijke vragen over werken binnen het thema onderwijs.