Op 30 juni organiseert VSO, samen met Cordaid, Partos, Vice Versa en Netherlands Food Partnership, een debat rondom de nieuwe beleidsnota Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die even daarvoor verschijnt. Met verschillende partijen – waaronder ook VSO-directeur Erik Ackerman – zullen we reflecteren op de beleidsvoornemens van minister Liesje Schreinemacher.

Want hoe moeten we de nieuwe nota duiden? Wint de koopman het van de dominee of blijft er een balans tussen eigenbelang en solidariteit? En ziet Nederland de wereld vooral als handelsdomein of blijven we ons als een van de rijkste landen ter wereld verantwoordelijk voelen om de welvaart eerlijker te verdelen en te werken aan een duurzame toekomst?

Hierover gaat Ama van Danzig in gesprek met onder andere Jan Klink (Tweede Kamerlid VVD), Sara Kinsbergen (Radboud Universiteit Nijmegen), Manon Wolfkamp (MVO Platform), Marhijn Visser (VNO/NCW), Myrtille Danse (Netherlands Food Partnership) en Erik Ackerman (VSO Nederland).

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 30 juni van 19.30 tot 21.00 uur in het Mediamuseum Beeld en Geluid (Zeestraat 82 in Den Haag).

Wil je hierbij zijn? Stuur dan een mail aan Benjamin@viceversaonline.nl onder vermelding van ‘bijeenkomst beleidsnota.’ Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!