Afgelopen najaar ging ik als fotograaf voor VSO naar Ethiopie. Samen met een klein team verzamelden we voor VSO de beelden en verhalen van het project in Benishangul-Gumuz. Hier werkt VSO aan het toegankelijk maken van het kleuter- en basisonderwijs voor 10.000 kinderen. De werkwijze van VSO inspireerde me enorm. VSO haalt niet een simpel trucje uit en is dan weer weg. Nee, VSO werkt aan blijvende verandering. Hier wil ik graag een steentje aan bijdragen! Daarom heb ik me aangemeld bij de VSO community en bied ik mijn ervaring en kennis als fotograaf aan.

De kraan dichtdraaien

Als vrijwilliger voel ik mij serieus onderdeel van VSO. Hierdoor kan ik werkelijk bijdragen aan de doelen van VSO. VSO’s werkwijze gaat uit van kennis delen en daarmee blijvende impact genereren. Door mij als vrijwilliger in te zetten voor een organisatie als VSO, ben ik niet aan het helpen met dweilen maar echt de kraan aan het dicht doen. Ik ben onderdeel van de internationale VSO community. We werken wereldwijd als vrijwilligers samen aan een eerlijke wereld.

Collega vrijwilligers uit verschillende disciplines

Wat de community interessant maakt, is dat er vrijwilligers inzetten vanuit allerlei verschillende disciplines. Zo kan je van elkaar leren, gelijkgestemden ontmoeten, kunnen kruisbestuivingen ontstaan en kan je elkaar inspireren. Je helpt elkaar verder vanuit je eigen netwerk. Je kunt elkaar tips geven over interessante artikelen, events en simpelweg elkaar makkelijk bereiken en ervaring en kennis delen. Het is super fijn om op deze wijze bij VSO betrokken te zijn en collega vrijwilligers te ontmoeten via het platform en uiteraard bij live events.