Werken in het onderwijs in Afrika of Azië

Jij werkt in het basisonderwijs en dat doe je al een tijdje. Ben je toe aan een nieuwe professionele uitdaging in het buitenland, draag je graag je steentje bij aan een betere wereld en schuw je het avontuur niet? Kijk dan of er een vacature in Afrika of Azië open staat die aansluit bij jouw wensen.

We zijn altijd op zoek naar HBO/WO onderwijsprofessionals die voor voor 1 of 2 jaar hun kennis willen delen met vakgenoten in ontwikkelingsgebieden in Afrika of Azië. Je hebt minimaal een afgeronde PABO opleiding en 5 jaar ervaring in het basisonderwijs (voornamelijk onderbouw en/of voor- en vroegschoolse educatie). Bij voorkeur heb je ervaring met tablet- en digitaal onderwijs, projectmanagement, verslaglegging en het trainen van (collega) docenten.


Leraar basisonderwijs

In deze baan train je collega onderwijzers en medewerkers op het gebied van (digitale) leermethoden en middelen. Hierdoor kunnen steeds meer kinderen toegang krijgen tot goed onderwijs. Je bent werkzaam op een lokale basisschool of PABO waar je zowel docenten als studenten leert hoe ze kindgericht onderwijs kunnen geven.

Onderwijsproject in Rwanda - VSO

Leraar speciaal onderwijs

Je traint onderwijzers in nieuwe werk- en lesmethoden en de manier waarop zij lesstof aanbieden. Dit om kinderen met een speciale leerbehoefte goed te kunnen begeleiden en het voor álle kinderen mogelijk te maken om naar school te gaan.

Onderwijsproject in Cambodja met Wim Lancsweert, onderwijsadviseur - VSO

Schoolmanagement & Leiderschapsadviseur

Goede managers, goed onderwijs! In deze baan stel je lesprogramma’s op en ondersteun je bij evaluaties en bij verbeteren van de managementvaardigheden van bijvoorbeeld schoolhoofden. Je geeft trainingen ter verbetering van kwaliteit van leiderschap en management.


Verloskundige Ans Ohms deelt in Cambodja haar kennis met studenten verloskundige en praktijkbegeleiders - VSO

Stel een job alert in

Maak een job alert aan en ontvang direct alle nieuwe banen in jouw vakgebied in je mailbox!

VSO Nederland, kennis delen, werken buitenland, Afrika, Azië

Praktische informatie

Heb je in onze internationale vacaturebank een interessante vacature gevonden? Lees dan de praktische informatie door over de basisvoorwaarden, de procedure en de voorzieningen.


 

De werkwijze van VSO is uniek, helemaal gericht op duurzame kennisuitwisseling. Kijk hoe het werkt! 

 

Een dag uit het leven van Onderwijsadviseur Wim Lancsweert, die in Cambodja aan beter onderwijs werkt. 

 

Vera Boon werkt in Tanzania aan beter onderwijs. Dat is hard nodig want waar Vera werkt maakt minder dan 30% van de kinderen hun school af.