08/10/2018
Nieuws

VSO en bedrijven partners in de strijd voor een betere wereld

VSO trekt steeds vaker samen met bedrijvenpartners op in de strijd voor een betere wereld. Zo brengt Randstad al jarenlang de expertise in daar waar ze goed in is: werkgelegenheid scheppen en mensen een betere kans geven op de arbeidsmarkt. En zijn zes adviseurs van organisatieadviesbureau Berenschot naar Bangladesh afgereisd om daar antwoord te geven op de vraag of Farmer Centers – waar boeren terechtkunnen voor landbouwbenodigdheden en advies – het redden zonder steun van externe financiers. Deze cross-sectorale samenwerking levert beide partijen veel waarde op. Professionals uit het bedrijfsleven kunnen vanuit hun expertise heel concreet bijdragen aan specifieke projecten in ontwikkelingslanden. Daarnaast worden steeds meer bedrijven bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en wordt ‘corporate volunteering’ steeds vaker ingezet als HR-instrument.

Beide partijen moeten wel bij elkaar passen en gezamenlijk impact kunnen hebben. Florian Andriessen, partnerships development manager bij VSO: “Een bedrijf moet een significante bijdrage kunnen leveren aan onze missie om de wereld op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en werk & inkomen te verbeteren.” De professionals die via het bedrijfsleven worden uitgezonden komen vaak uit de hoek van business, marketing, financiële planning en risico-analyse.

VSO Knowledge Exchange programma

Het VSO Knowledge Exchange programma is speciaal ontworpen om de leiderschapscompetenties van werknemers te ontwikkelen. Florian: “Je wordt echt uit je comfort zone getrokken en moet je staande zien te houden in een totaal andere cultuur met beperkte middelen. Je wordt gedwongen om inventief te zijn, je moet met tegenslagen dealen en je gaat met een unieke ervaring en een dosis nieuwe inzichten en vaardigheden naar huis.” Zo gingen de adviseurs van Berenschot naar Bangladesh in het kader van ‘de Expeditie’, een initiatief van het bedrijf waarin ervaren medewerkers zichzelf op de proef kunnen stellen in een uitdagende situatie op onbekend terrein.

Hoogwaardige kennis en kunde delen

Professionals gedurende een bepaalde periode met een specifieke opdracht uitzenden naar ontwikkelingslanden geeft de lokale bevolking toegang tot hoogwaardige kennis. Zo hebben al meer dan 150 werknemers van Randstad in diverse landen geholpen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Vooral gemarginaliseerde jongeren en vrouwen. Het beschikbaar stellen van zowel programmafinanciering als bedrijfsvrijwilligers maakt een duurzaam verschil voor de economische weerbaarheid van individuen, gezinnen en gemeenschappen waar dit het meest nodig is.

Meer weten over onze samenwerking met bedrijvenpartners?

GA NAAR HET JAARVERSLAG 2017-2018

Interesse in een mogelijke samenwerking met VSO?

LEES MEER OVER SAMENWERKING MET BEDRIJVEN